Negresa cu cafea

de RuxyRux in Prajituri, 15 Iul 2014 | 2453 vizualizari

 

O mare bunatate care se cere repetata la micul dejun maine dimineata....una dintre cele mai reusite negrese pe care le-am facut pana acum...si merge incredibil alaturi de zmeura si afine...un deliciu de sezon!

 

INGREDIENTE

  • 160 gr faina
  • 4oua
  • 200 gr ciocolata neagra( 75% cacao)
  • 250 gr unt gras( 85%)
  • 250 gr zahar brun
  • 1 lingurita espresso instant( sau ness)
  • 1 lingurita praf copt stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • vanilie
  • coaja de portocala( daca nu va place, renuntati) esenta de rom...ce arome va mai plac
  • obligatoriu zmeura si afine alaturi si zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu cafea:

Intr-un vas larg topim untul complet la foc foarte mic si in el vom topi ciocolata. Lasam putin la racit, adaugam zaharul vanilia, praful de sare si mixam bine. Punem vasul intr-un vas cu apa rece si racim compozitia.


Vom adauga ouale pe rand si vom mixa bine dupa fiecare.


Punem si cafeaua( ness) si mixam foarte bine, adaugam restul aromelor.


Vom pune la final faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.


In tava tapetata cu foaie de copt turnam compozitia si o nivelam.


Eu am avut o tava intinsa dreptunghiulara cu inel culinar.


Coacem prajitura pentru 15 minute la 180 de grade. Puteti face testul cu scobitoarea, si desigur in funcite de tava in care o coaceti e posibil sa stea 5 minute in plus.


Racim prajitura si ne delectam cu ea dupa ce o pudram, alaturi de de zmeura si afine...ah ce combinatie incredibila, careia i-am declarat dragoste pentru totdeauna :)!

 

TIPS-URI

1

Daca doriti puteti adauga si alune coapte si maruntite

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

RuxyRux 1

19.07.2014, 22:02

Oana scumpa fata...iti multumesc...in seara asta am facut-o din nou...a iesit minunata...am pus jumatate ciocolata neagra si jumatate cu lapte mai multa cu 100 de grame si a iesit mai densa putin...atunci am mai adaugat si o jumatate de pahar de lapte la sfarsit sa o mai subtiez...a iesit delicioasa si de aceasta data Sper sa iti placa si tie draga mea

RuxyRux 1

19.07.2014, 22:02

Lavi , multumesc draga mea

RuxyRux 1

19.07.2014, 22:03

Mihaela doamna minunata de la Amman..iti multumesc tare mult pentru vizita si apreciere

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu cafea