Prajitura cu mere

de loredanaaa in Prajituri, 2 Feb 2013 | 2252 vizualizari

 

Pentru toti iubitorii prajiturii de mere postez aceasta reteta.Nu mi se pare grea asa ca o puteti incerca.

 

INGREDIENTE

pentru foi

  • 250 gr. faina,
  • 125gr. margarina
  • 100 gr. smantana
  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • un varf de sare,

umplutura

  • 3-4 mere mari
  • 5 linguri zahar,sau mai mult depinde cat de dulce vreti
  • scortisoara
  • 2-3 linguri pesmet.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Cu faina, margarina,smantana , oul si otetul se face un aluat, se framanta putin ,cat sa devina omogen, se da la rece pentru 1 ora.


Se imparte in doua si intindeti doua foi (groase circa 0,5 cm) de marimea unei tavi cu dimensiuni nu mai mari de 30/24 cm.


Puneti prima foaie in tava iar deasupra puneti umplutura de mere .


Umplutura:

Se rad merele ,se storc putin de zeama care o lasa si se amesteca cu zaharul, scortisoara si pesmetul. Deasupra puneti cealalta foaie ,inchideti pe margini ,intepati cu furculita pe ici pe colo, ungeti cu ou deasupra(facultativ).


Placinta se pune in cuptorul incalzit, la o temperatura medie 180°-200° ,pana cand devine rumena.


Cand s-a racit ,se pudreaza cu zahar vanilat si se portioneaza,eu am pus si nuca de cocos deasupra.


Iar in aluat data viitoare voi pune si zahar ca sa iasa mai dulce

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

loredanaaa 1

02.02.2013, 16:47

Angelina_Elena 1

06.02.2013, 14:52

like!

loredanaaa 1

06.02.2013, 19:03

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lipie cu legume
  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de cartofi

de xana 5

ieri la 16:02

Desert prajitura cu foi de napolitana, caramel si nuca

de Oana 9

ieri la 14:00

Napolitane de post

de xana 5

ieri la 13:15

Tarta cu ciocolata si blat din granola

ieri la 10:15

Tortulet de biscuiti

de GeorgiG 5

pe 20.02 la 21:59

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post cu mere si biscuiti