Prajitura cu mere

de loredanaaa in Prajituri, 2 Feb 2013 | 2225 vizualizari

 

Pentru toti iubitorii prajiturii de mere postez aceasta reteta.Nu mi se pare grea asa ca o puteti incerca.

 

INGREDIENTE

pentru foi

  • 250 gr. faina,
  • 125gr. margarina
  • 100 gr. smantana
  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • un varf de sare,

umplutura

  • 3-4 mere mari
  • 5 linguri zahar,sau mai mult depinde cat de dulce vreti
  • scortisoara
  • 2-3 linguri pesmet.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Cu faina, margarina,smantana , oul si otetul se face un aluat, se framanta putin ,cat sa devina omogen, se da la rece pentru 1 ora.


Se imparte in doua si intindeti doua foi (groase circa 0,5 cm) de marimea unei tavi cu dimensiuni nu mai mari de 30/24 cm.


Puneti prima foaie in tava iar deasupra puneti umplutura de mere .


Umplutura:

Se rad merele ,se storc putin de zeama care o lasa si se amesteca cu zaharul, scortisoara si pesmetul. Deasupra puneti cealalta foaie ,inchideti pe margini ,intepati cu furculita pe ici pe colo, ungeti cu ou deasupra(facultativ).


Placinta se pune in cuptorul incalzit, la o temperatura medie 180°-200° ,pana cand devine rumena.


Cand s-a racit ,se pudreaza cu zahar vanilat si se portioneaza,eu am pus si nuca de cocos deasupra.


Iar in aluat data viitoare voi pune si zahar ca sa iasa mai dulce

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

loredanaaa 1

02.02.2013, 16:47

Angelina_Elena 1

06.02.2013, 14:52

like!

loredanaaa 1

06.02.2013, 19:03

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si bezea