Negresa cu caise

de Criss in Prajituri, 26 Iun 2012 | 2795 vizualizari

 

Am ramas in urma cu postarile, stiu, nici cu prezenta pe site nu stau prea bine. Am avut zile lungi si grele la munca si asta pentru ca ma pregatesc sa plec in concediu si vreau sa las treburile cat de cat terminate pana ma intorc.
Dar azi revin pe fuga sa va indulcesc cu o prajitura absolut delicioasa.
Sambata am cumparat niste caise absolut superbe. Cand le-am vazut in piata atat de mari, de frumoase si doar la 6 lei/kg n-am stat pe ganduri. Din pacate am fost dezamagita de caisele italienesti, superbe dar fara gust. Si atunci mi-a venit ideea sa incerc aceasta prajitura pe care o vazusem si anul trecut. Reteta aceasta e prezenta pe multe bloguri, insa eu am ales varianta de pe blogul Edith's kitchen . (Multumesc pentru reteta.) Prajitura e foarte buna, are o textura umeda si un gust puternic de ciocolata. Am sa postez asadar reteta lui Edith si modificarile mele.
Pentru o tava 32 x 22 cm

 

INGREDIENTE

  • -200 g faina
  • -200 g zahar
  • -160g unt
  • -4 oua
  • -8 linguri cacao (am pus 6)
  • 3-4 lg ciocolata rasa/sfaramata (am pus 50 g ciocolata amaruie Laura)
  • 280 g iaurt natural (am pus 2 iaurturi Danone cremoso si putina frisca lichida)
  • -un pachet praf de copt
  • -un praf de sare (n-am pus deloc)
  • -6 caise potrivite (taiate in jumatate)
  • -2-3 linguri zahar brun (am pus zahar normal)
  • -unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu caise:

Ungem bine tava cu unt si presaram zahar brun din abundenta. Apoi asezam jumatatile de caise la o distanta de egala una de cealalta, cu partea in care a fost samburele in jos.


Punem intr-un bol untul moale, zaharul si mixam bine. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacao, iaurturile si frisca. Eu am amestecat cu mixerul din comoditate :D insa voi puteti amesteca si cu o lingura sau o paleta.Adaugam apoi ciocolata rasa si in final albusurile batute spuma, de aceasta data obligatoriu renunta la mixer si amestecam usor cu o paleta de jos in sus. Turnam usor amestecul cremos si ciocolatos peste caise si coacem prajitura in cuptorul preincalzit timp de 40 minute.


Lasam sa se racoreasca si intoarcem prajitura, apoi o portionam. Se lasa in frigider si se serveste dupa ce s-a racit complet. E foarte buna, cremoasa, ciocolatoasa si se combina perfect cu gustul acrisor al caiselor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Teo 1

26.06.2012, 22:40

imi place...!

Criss 1

27.06.2012, 08:37

Multumesc mult dragele mele.
Ma bucur ca va place.

Criss 1

27.06.2012, 08:37

Simona, eu ma gandesc la o varianta putin modificata, cu visine.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu nuci si bezea