Prajitura zebra

de papabundetot in Prajituri, 9 Aug 2014 | 6546 vizualizari

 

Am vazut reteta de prajitura zebra in una din zilele trecute la emisiunea lui Lorraine Pascale,a carei fan m-am declarat deja de ceva vreme…si abia am asteptat weekendul sa fac si eu varianta mea de prajitura zebra…vazand care e modul de asezare al aluatului…restul tine doar de imaginatie.Oricum nici daca as fi dorit nu puteam respecta reteta ei pentru ca imi lipseau cateva ingrediente si a fost nevoie sa improvizez,am inlocuit laptele cu frisca lichida si cacao cu ciocolata neagra :), a iesit insa delicioasa si ciocolatoasa prajitura mea,un fel de mixt intre chec si negresa,cu aroma de vanilie si portocale :)

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 125 ml ulei
  • 125 ml frisca lichida
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 1 lingura cacao
  • 300 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 2 plicuri praf de copt
  • esenta vanilie si portocale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura zebra:

Am separat galbenusurile de albusuri si le-am pus in castroane separate,albusurile le-am batut spuma,apoi la final am adaugat peste ele jumatate din cantitatea de zahar si am continuat sa amestec pana cand s-a format o bezea lucioasa,am lasat albusurile deoparte si am trecut la galbenusuri.Galbenusurile le-am amestecat cu esentele,si uleiul adaugat treptat ca si la maioneza,am mixat usor,mai intai la viteza mica si apoi la o viteza mai mare,pana cand am incorporat tot uleiul,am adaugat apoi peste galbenusuri cealalta cantitate de zahar ramasa si am mixat bine pana cand zaharul s-a topit.
Am pus peste galbenusuri 75 ml frisca lichida si apoi faina amestecata cu praful de copt,am omogenizat compozitia bine de tot si la final am luat cu o lingura bezea si am incorporat-o si pe ea peste amestecul de galbenusuri.

Intr-o craticioara am pus la foc 50 ml frisca lichida,in care am pus ciocolata rupta bucati,am lasat sa se infierbante si apoi am amestecat bine pana cand s-a topit complet ciocolata.

Am impartit aluaul in doua parti,in una din ele am pus cacao si ciocolata amestecata cu frisca lichida.Am luat forma de tort,am tapetat-o cu ulei si faina si am inceput sa aranjez in ea aluatul,am pus mai intai o lingura de aluat “galben”,apoi in mijlocul lui,aluat cu ciocolata,iar in mijlocul acestuia iarasi aluat “galben” si tot asa pana cand am terminat cu tot aluatul.

Am dat apoi prajitura la cuptor la foc mic,pana cand a trecut testul cu scobitoarea.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura zebra" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure