Negresa cu capsuni si menta

de laura_n in Dulciuri, 25 Iun 2015 | 3518 vizualizari

 

Este sezonul lor si este sezonul ei, al capsunilor si al mentei. Combinate dau un gust senzational unei negrese simple.
Ma gandesc ca negresa este un desert versatil, usor de facut si care se poate face atat cu fructe cat si fara, iese la fel de gustoasa. Menta este, si nu cred sa ma contrazica cineva, o minune a naturii, la indemana si plina de aroma!

 

INGREDIENTE

  • -150 g unt moale
  • - 1 praf sare
  • - 100 g zahar brut
  • - 4 oua de gaina
  • - 80 g ciocolata
  • - 50 ml lapte dulce
  • - 2 linguri cacao neagra
  • - 200 g faina
  • - 1/2 plic cu praf de copt
  • - 3 fire menta proaspata
  • - capsuni proaspete

  • Pentru ornat
  • - 200 g mascarpone
  • - 200 ml smantana
  • - 50 g zahar pudra
  • - 100 g ciocolata
  • - 50 ml lapte dulce
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu capsuni si menta:

Pregatim ingredientele, lelasam 1/2 de ora la temperatura camerei.

Pornim cuptorul.

Curatam si spalam capsunile si le lasam la scurs intr-o sita. Spalam menta, rupem frunzele si le punem la infuzat intr-o canita cu apa fierbinte.

Topim ciocolata in lapte, amestecam sa se omogenizeze. Lasam sa se raceasca.

Intr-un vas, punem untul moale, adaugam un praf de sare si zaharul. Incepem sa mixam cateva minute, apoi adaugam pe rand cate un ou, mixand dupa fiecare pana se incorporeaza.

Faina o amestecam separat cu praful de copt, cacaoa si o incorporam in compozitia de oua.

Menta o punem intr-un blender, mixam pana devine o spuma. Adaugam peste ciocolata topita si amestecam, apoi incorporam in compozitia de oua.

Pregatim o tava cu hartie de copt, turnam usor compozitia, nivelam cu o spatula, apoi asezam capsunile peste ea.

Dam la copt, in cuptorul preincins, la foc mediu, aproximativ 35-40 minute. Eu am folosit o tava mica (18 x 26 cm) si a iesit mai inalta. Facem proba cu o scobitoare, daca iese curata, inchidem focul si scoatem negresa din cuptor si lasam la racit.

Intre timp, pregatim crema, mixam smantana pana incepe sa capete consistenta, apoi adaugam zaharul pudra. Incorporam cate o lingura de branza mascarpone. Crema obtinuta o punem in frigider pana la utilizare.

Topim pe baie de aburi sau in cuptor, ciocolata cu laptele dulce si omogenizam.

Dupa ce s-a racit negresa, o portionam, o glazuram cu ciocolata, ornam cu crema si capsunele mici si dulci. Dam la frigider pana la servire. Inainte de servire, o lasam 10 minute la temperatura camerei, intrucat la frigider se intareste un pic.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu capsuni si menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

RuxyRux 1

27.09.2015, 23:33

Ooooooo...era sa ratez minunatia!!!

Ancutsa 1

07.08.2016, 11:40

Interesanta ideea cu fructele si menta, arata tare frumos negresele tale!

dantes 1

12.07.2020, 08:03

Delicioasa!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu migdale