Negresa cu ciocolata, cafea si alune

de T I M E A in Prajituri, 24 Ian 2015 | 5377 vizualizari

 

Tare mult imi place combinatia aceasta de prajitura cu ciocolata, cafea si alune.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet unt nesarat / 125 gr (80% grasime)
  • 7 linguri zahar
  • 3 oua
  • 120 gr faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura cafea neagra macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de lingurita bicarbonat de sodiu
  • 120 gr ciocolata cu lapte
  • un varf de cutit sare
  • Glazura:
  • 180 gr ciocolata cu lapte
  • 2 lingurite unt nesarat
  • 4 linguri alune nesarate
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu ciocolata, cafea si alune:

Intr-un bol mixam untul la temperatura camerei cu un varf de sare si cu zaharul. Adaugam ouale pe rand si mixam dupa fiecare.


Separat intr-un bol amestecam faina, cacaua, cafeaua, praful de copt si bicarbonatul. Treptat adaugam din amestecul de ingrediente uscate peste mixul de unt cu oua.


Ciocolata o topim pe baie de aburi si o incorporam la final mixand din nou cu mixerul pe treapta 1.


Ungem o tava cu putin ulei si tapetam cu hartie de copt.


Turnam compozitia in tava, nivelam cu o spatula si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 35 de minute, ultimele 15 minute reducand temperatura la 160 de grade.


Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit scoatem prajitura pe un platou.


Topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi si ungem prajitura cu aceasta glazura.


Peste glazura presaram alune tocate (se pot si praji inainte).


Prajitura se poate felia si servi imediat dupa ce glazura s-a intarit.

 

TIPS-URI

1

Alunele se pot praji

2

Se pot folosi nuci sau migdale prajite in loc de alune

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata, cafea si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

T I M E A 1

26.01.2015, 21:11

cu drag fetelor

Corinuta 1

28.01.2015, 20:59

Minunata si tare buna!

Retete cu Margareta Cismasiu 1

30.01.2015, 17:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!