Negresa cu ciocolata, cafea si alune

de T I M E A in Prajituri, 24 Ian 2015 | 5230 vizualizari

 

Tare mult imi place combinatia aceasta de prajitura cu ciocolata, cafea si alune.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet unt nesarat / 125 gr (80% grasime)
  • 7 linguri zahar
  • 3 oua
  • 120 gr faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura cafea neagra macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de lingurita bicarbonat de sodiu
  • 120 gr ciocolata cu lapte
  • un varf de cutit sare
  • Glazura:
  • 180 gr ciocolata cu lapte
  • 2 lingurite unt nesarat
  • 4 linguri alune nesarate
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu ciocolata, cafea si alune:

Intr-un bol mixam untul la temperatura camerei cu un varf de sare si cu zaharul. Adaugam ouale pe rand si mixam dupa fiecare.

Separat intr-un bol amestecam faina, cacaua, cafeaua, praful de copt si bicarbonatul. Treptat adaugam din amestecul de ingrediente uscate peste mixul de unt cu oua.

Ciocolata o topim pe baie de aburi si o incorporam la final mixand din nou cu mixerul pe treapta 1.

Ungem o tava cu putin ulei si tapetam cu hartie de copt. 

Turnam compozitia in tava, nivelam cu o spatula si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 35 de minute, ultimele 15 minute reducand temperatura la 160 de grade.

Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit scoatem prajitura pe un platou.

Topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi si ungem prajitura cu aceasta glazura. 

Peste glazura presaram alune tocate (se pot si praji inainte).

Prajitura se poate felia si servi imediat dupa ce glazura s-a intarit. 

 

TIPS-URI

1

Alunele se pot praji

2

Se pot folosi nuci sau migdale prajite in loc de alune

RETETA IN IMAGINI

Negresa cu ciocolata, cafea si alune-0
Negresa cu ciocolata, cafea si alune-1
Negresa cu ciocolata, cafea si alune-2
Negresa cu ciocolata, cafea si alune-3
Negresa cu ciocolata, cafea si alune-4
Negresa cu ciocolata, cafea si alune-5
Negresa cu ciocolata, cafea si alune-6
Negresa cu ciocolata, cafea si alune-7
Negresa cu ciocolata, cafea si alune-8
Negresa cu ciocolata, cafea si alune-9

COMENTARII (42)

T I M E A

T I M E A 1

26.01.2015, 21:11

cu drag fetelor

Corinuta

Corinuta 1

28.01.2015, 20:59

Minunata si tare buna!

Retete cu Margareta Cismasiu

Retete cu Margareta Cismasiu 1

30.01.2015, 17:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!