Negresa cu ciocolata si cafea

de Criss in Prajituri, 7 Oct 2011 | 9653 vizualizari

 

Mai mult mulatra decat negresa :), ca n-am pus suficient de multa cacao. Mi s-au parut suficiente 3 linguri, dar se pare ca n-au fost destule. Foarte buna oricum, cu blat pufos, textura usor umeda si aroma discreta de cafea.

 

INGREDIENTE

  • - 1 1/2 cana zahar
  • - 1 1/2 cana faina
  • - 1 cana de lapte
  • - 1 cana de ulei
  • - 5 oua
  • - 3 linguri de cacao
  • -1 lingurita cafea instant
  • - un plic de zahar vanilinat
  • - un plic de praf de copt
  • - 3 linguri dulceata de visine 
  • Crema:
  • -100 g ciocolata amaruie
  • - 1 lingurita cafea instant
  • -300 ml frisca
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu ciocolata si cafea:

Intr-un vas se amesteca zaharul, zaharul vanilinat, cacaua, cafeaua apoi se adauga treptat laptele si uleiul, pana se omogenizeaza bine. Se pune pe foc si se lasa sa dea un clocot. Din aceasta compozitie se opreste o cana. Restul siropului de ciocolata se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu 5 galbenusuri, faina amestecata cu praful de copt, dulceata de visine si in final albusurile batute spuma. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit 25-30 minute, pana trece testul scobitorii.


Cand este aproape gata, se scoate tava din cuptor, se toarna peste blat siropul de cacao ramas in care am adaugat o jumatate sticluta esenta de rom si se intinde cu dosul unei linguri pe toata suprafata prajiturii, apoi se introduce din nou in cuptor si se mai coace 10 minute, la foc mic.


Se lasa sa se raceasca, apoi se taie patrate sau dreptunghiuri. Pe fiecare patrat se spriteaza crema ganache de ciocolata. In 100 ml frisca punem ciocolata rupta bucatele si o topim pe baie de aburi, apoi lasam la rece.


Dupa ce prajitura e gata si crema e rece, batem crema de ciocolata cu mixerul si adaugam restul de frisca. Batem pana se intareste crema.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

geta76 1

08.10.2011, 23:07

Criss 1

10.10.2011, 09:20

Criss 1

10.10.2011, 09:20

Cris, n-am dreptate?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6150 puncte

MotanLaOale

4939 puncte

mirela0911

4567 puncte

 Adi

4424 puncte

Rocsi

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tarta Banoffee (varianta rapida)