Negresa cu ciocolata si cafea

de Criss in Prajituri, 7 Oct 2011 | 8067 vizualizari

 

Mai mult mulatra decat negresa :), ca n-am pus suficient de multa cacao. Mi s-au parut suficiente 3 linguri, dar se pare ca n-au fost destule. Foarte buna oricum, cu blat pufos, textura usor umeda si aroma discreta de cafea.

 

INGREDIENTE

  • - 1 1/2 cana zahar
  • - 1 1/2 cana faina
  • - 1 cana de lapte
  • - 1 cana de ulei
  • - 5 oua
  • - 3 linguri de cacao
  • -1 lingurita cafea instant
  • - un plic de zahar vanilinat
  • - un plic de praf de copt
  • - 3 linguri dulceata de visine 
  • Crema:
  • -100 g ciocolata amaruie
  • - 1 lingurita cafea instant
  • -300 ml frisca
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu ciocolata si cafea:

Intr-un vas se amesteca zaharul, zaharul vanilinat, cacaua, cafeaua apoi se adauga treptat laptele si uleiul, pana se omogenizeaza bine. Se pune pe foc si se lasa sa dea un clocot. Din aceasta compozitie se opreste o cana. Restul siropului de ciocolata se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu 5 galbenusuri, faina amestecata cu praful de copt, dulceata de visine si in final albusurile batute spuma. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit 25-30 minute, pana trece testul scobitorii.


Cand este aproape gata, se scoate tava din cuptor, se toarna peste blat siropul de cacao ramas in care am adaugat o jumatate sticluta esenta de rom si se intinde cu dosul unei linguri pe toata suprafata prajiturii, apoi se introduce din nou in cuptor si se mai coace 10 minute, la foc mic.


Se lasa sa se raceasca, apoi se taie patrate sau dreptunghiuri. Pe fiecare patrat se spriteaza crema ganache de ciocolata. In 100 ml frisca punem ciocolata rupta bucatele si o topim pe baie de aburi, apoi lasam la rece.


Dupa ce prajitura e gata si crema e rece, batem crema de ciocolata cu mixerul si adaugam restul de frisca. Batem pana se intareste crema.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

geta76 1

08.10.2011, 23:07

Criss 1

10.10.2011, 09:20

Criss 1

10.10.2011, 09:20

Cris, n-am dreptate?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mure