Prajitura cu foi cu amoniac si crema caramel

de LUK in Prajituri, 20 Ian 2013 | 18285 vizualizari

 

As putea zice ca asta e prajitura copilariei mele pentru ca nu era sfarsit de saptamana fara ca mama sa nu o prepare..

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 4 oua intregi
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri zahar
  • 3 linguri cu lapte
  • 600 gr faina

Pentru crema

  • 4 linguri de zahar
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri de amidon(sau faina)
  • 150 gr unt

Glazura:

  • 50 gr ciocolata
  • o lingura margarina
  • 2-3 linguri lapte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi cu amoniac si crema caramel:

Foi:Mixam zaharul cu galbenusurile.Adaugam uleiul si amoniacul dizolvat in lapte.Adaugam faina si omogenizam.Impartim compozitia in 3.Intindem pe rand cate o foaie pe dosul tavii unse cu ulei.Coacem la 150 de grade pana se rumenesc usor(cca 15 minute).Le punem usor pe fiecere separat pe cate o foaie de copt sau blat(daca le suprapuneti asteptati s ase raceasca si apoi cu grija suprapuneti le,sunt casante)


Crema:Amestecam amidonul cu 50 ml lapte apoi il amestecam cu restul de lapte.Caramelizam zaharul .Cand s-a topit tot turnam cu grija laptele si amestecam.Cand s-a ingrosat luam deoparte.Cand crema a ajuns la temperatura camerei spre rece adaugam untul si mixam.


Glazura:Topim la foc mic ciocolata cu laptele si margarina.


Ungem cu aceasta crema 2 foi.Pe cea de a treia foaie punem glazura fierbinte.Prajitura trebuie sa stea cel putin 5 ore inainte de a fi taiata .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi cu amoniac si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mamaieelena 1

21.01.2013, 20:10

LUK 1

21.01.2013, 20:26

multumesc!chiar e buna,data viitoare as pune mai mult caramel

CetinaMonica 1

18.06.2017, 19:03

Nu am inteles, ai folosit ouale intregi sau doar galbenusurile...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata