Negresa cu crema de branza si mure

de oanapl in Prajituri, 8 Ian 2017 | 338 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 3 oua mari
  • 160 g ciocolata neagra
  • 120 g unt
  • 100 g zahar macinat
  • 100 g faina
  • 20 g cacao neagra
  • 1 praf sare 
  • pentru crema de branza:
  • 250 g branza de vaci
  • 1 ou
  • 1 lingura faina
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 200 g mure
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu crema de branza si mure:

Intr-o oala cu fundul gros, pui untul, ciocolata rupta bucatele si zaharul macinat. Pui oala la foc mic si lasi sa se topeasca ingredientele. Cand amestecul e omogen, opresti focul. Dupa ce s-a racorit, adaugi galbenusurile, cate unul pe rand si amesteci bine. Separat, amesteci faina cu cacaua. Le adaugi peste crema de ciocolata, amestecand usor.

Albusurile le mixezi bine cu un praf de sare, pana cand se transforma intr-o bezea lucioasa. Incorporezi albusurile in compozitia de ciocolata cu miscari de jos in sus. Pui intreaga compozitie in tava tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit o tava de silicon pe care am uns-o cu unt.

Pentru crema de branza, amesteci branza cu oul, faina si zaharul pana cand devine o crema omogena. Adaugi vanilia la final. Pui cate o lingura din crema de branza peste blatul din tava, din loc in loc.,Cu ajutorul unui cutit cu varful ascutit, marmorezi usor compozitia.

Murele le speli si le storci bine de apa. Le pui peste crema de branza din loc in loc.

Dai tava la cuptorul incins la 180 de grade C. Coci prajitura timp de 30-35 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Scoti prajitura din cuptor si o lasi la racit in tava. Dupa aproximativ 2 ore, o poti felia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de branza si mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

adry88 1

11.01.2017, 14:40

imi place

oanapl 1

11.01.2017, 18:44

sigridsandra 1

29.03.2017, 12:29

buna! ce fel de branza ai folosit ? Crema Philadelphia se potriveste sa trebuie altceva ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si caise