Negresă cu dulceață de piersici și bezea

de Panacris in Dulciuri, 10 Noi 2014 | 5779 vizualizari

 

Delicioasă, doar atât. Și spor la treabă! Mulțumesc Diana_k pentru inspirație! :-*

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de nucă:
  • gălbenușuri 6 bucăți,
  • zahăr tos 100 g,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • nuci tocate mărunt 100 g,
  • făină albă de grâu 000 350 g,
  • lapte 300 ml
  • fiolă esența de rom 1 bucată,
  • praf de copt 1 plic (10g),
  • pudră de cacao neagră 3 linguri,
  • gem de piersici a la Panacris 1 borcan,
  • Pentru bezea:
  • albușuri 6 bucăți,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • zahăr tos 150 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresă cu dulceață de piersici și bezea:

Se separă gălbenușurile de albușuri și se pun în vase difertie, albușurile lăsându-se la rece până se vor bate pentru bezea. Se mixează gălbenușurile cu zahărul până își măresc considerabil volumul, se adaugă nuca, apoi făina, praful de copt, romul și la final laptele. Se amestecă ușor, până se înglobează bine toate ingredientele, apoi  se toarnă aluatul obținut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Tava cu aluatul obținut  se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru cca. 20 de minute, lăsându-se la copt doar pe jumătate.

Albușurile se bat energic cu un praf de sare, zahărul vanilinat și zahărul tos, până se  obține o spumă compact ca și pentru bezele.

Când blatul este copt doar ușor la suprafața se scoate din cuptor, se unge cu un strat generos de gem de piersici, apoi se  pun albușurile bătute spumă. Cu dosul unei linguri umezite, se fac vârfuri de bezea. Se introduce tava  din nou la cuptor la 150 de grade C, pentru cca. 25 de minute, până ce bezeau se rumenșete ușor.

Spor și poftă bună!   

TIPS-URI

1

Important, (dacă rezista în familia voastră!) prăjitura se lasă să se răcească în cuptor până a doua zi când se poate tăia cu un cuțit încălzit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă cu dulceață de piersici și bezea" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Negresă cu fructe şi cremă de iaurt