Negresa cu inima de cocos

de Miha in Prajituri, 18 Iun 2009 | 8002 vizualizari

 

O prajitura ciocolatoasa si foarte foarte buna.Aviz ciocoholicilor! :))

Reteta preluata de la Laura Adamache si ajustata dupa ce-am avut la dispozitie :)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200 g unt
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 200 g faina
  • 300 g zahar
  • 1 pliculet praf copt
  • Pentru "inima" de cocos:
  • 300 g lapte condensat indulcit
  • 100 g nuca de cocos
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu inima de cocos:

Topim ciocolata cu untul la foc mic.Stingem focul,adaugam tot zaharul si amestecam.Lasam la racit si cand compozitia este calduta adaugam ouale,pe rand,amestecand bine dupa fiecare.Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana la omogenizare.

Amestecam laptele condensat cu nuca de cocos,pana se omogenizeaza.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam compozitia cu ciocolata,apoi cu o lingura,din loc in loc "inima" de cocos.Cu ajutorul unui bat pentru frigarui,amestecam cele 2 compozitii.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 45 minute sau faceti proba cu scobitoarea.

Creste foarte mult,de ma gandeam ca ar fi trebuit sa pun intr-o tava mai mare. :))

 

RETETA IN IMAGINI

Negresa cu inima de cocos-0
Negresa cu inima de cocos-1
Negresa cu inima de cocos-2
Negresa cu inima de cocos-3
Negresa cu inima de cocos-4
Negresa cu inima de cocos-5
Negresa cu inima de cocos-6

COMENTARII (7)

Bucataras

Bucataras 1

28.06.2009, 23:36

, buna asta cu catza ... eu jignisem cimpanzeii

Giana

Giana 1

19.08.2013, 14:47

Imi pare rau pentru "Cata", probabil a incercat sa faca prajitura si nu i-a reusit, sau doar este o persoana frustrata, o "epava in bucatarie". Totusi ar fi fost corect sa ne scrie si noua cateva impresii si sa aduca argumente la rautatile pe care le-a gandit (daca are constiinta). Consider ca acel comentariu rautacios ar trebui sters. In plus, retetele si gusturile difera de la om la om, nu este regula sa ne reuseasca toate retetele.

babi5

babi5 1

20.08.2013, 07:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!