Prajitura After Eight

de Gicuta69 in Prajituri, 26 Mai 2015 | 8728 vizualizari

 

O prajitura fina si racoritoare, perfecta pentru dupa-amiezile toride!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura miere
  • 3 linguri lapte
  • 7 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 700 ml frisca lichida(Hulala)
  • 200 g ciocolata alba
  • 4 linguri sirop de menta
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata cu 50% cacao
  • 100 g unt
  • 2 linguri cu apa
  • 4 linguri ulei
  • Glazura decor:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata cu 50% cacao
  • 100 g unt
  • 3 linguri frisca lichida
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 3 linguri sirop de menta
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura After Eight:

Blat: Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le mixam cu zaharul ,pana devin ca o crema, adaugam mierea, laptele si uleiul.La sfarsit adaugam faina, grisul , cacao si praful de copt(amestecate inainte).Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le incorporam usor ,cu o spatula, in galbenusuri. Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam compozitia si coacem in cuptorul preincalzit cca 30-35 min. Facem testul cu scobitoarea.


Crema: Frisca lichida o punem pe foc intr-o craticioara. Adaugam ciocolata rupta bucatele si aducem compozitia la punctul de fierbere. O dam deoparte, omogenizam, apoi o lasam cateva ore la frigider (de preferat peste noapte). Mixam crema pana se omogenizeaza apoi adaugam siropul de menta.


Glazura: Se pun intr-un vas pe foc, untul, apa, uleiul si se lasa pana se topeste untul. Se da deoparte si se incorporeaza ciocolata rupta bucatele, amestecand pana la topirea ciocolatei. Se lasa glazura sa ajunga la temperatura camerei.


Glazura decor: Se pun intr-un vas pe foc, untul si frisca .Cand se topeste untul, se da deoparte si se adauga ciocolata rupta bucatele, amestecand pana la topirea ciocolatei. Se lasa sa ajunga la temperatura camerei.


Sirop: Se amesteca apa cu siropul de menta .


Asamblare: Se aseaza blatul pe platou si se insiropeaza. Se intinde jumatate din crema si peste crema, glazura. Se da la rece pana se intareste glazura. Se adauga restul de crema si se taie prajitura in cuburi cu un cutit trecut prin apa fierbinte, apoi pe fiecare cub se pune cate o lingurita de glazura decor si se intinde bine.Se mai opresc 2-3 linguri de glazura decor pe care le vom pune intr-o seringa de bucatarie cu varful subtire, cu care vom trasa linii subtiri peste glazura decor deja intarita.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura After Eight" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Teo 1

27.05.2015, 21:16

Ce frumos arata!!!

-Licurici- 1

02.07.2015, 09:49

Arata extraordinar! Imi place compozitia cu menta

Gicuta69 1

02.07.2015, 10:07

Multumesc, Laura!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Coca-Cola