Prajitura rasturnata cu mere

de diana_k in Prajituri, 2 Feb 2013 | 1632 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • avem nevoie de : 4-5 mere, scortisoara
  • pentru tapetat tava : 7 linguri zahar
  • pentru blat: 5 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 5 linguri lapte,
  • 5 linguri ulei,
  • 8 liguri faina,
  • 1 praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu mere:

Incepem cu pregatirea vasului in care vom coace prajitura, eu folosesc o cratita cu diametrul de 28 cm.

Se arde zaharul direct in cratita la foc mic, amestecand mereu pana cand se topeste tot zaharul.

Rotim cratita astfel incat zaharul sa tapeteze fundul dar si peretii vasului..... cam de 3-4 cm inaltime.

Merele se curata de coaja , se taie felii si se raspandesc pe fundul cratitei se presara scortisoara

Pregatim blatul:

Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul, cand acesta s-a topit incorporam galbenusurule, apoi pe rand laptele si uleiul. La sfarsit incorporam si faina impreuna cu praful de copt.

Turnam compozitia peste mere si introducem la cuptor la 180 grade C, pentru 30 de minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

alilianaa 1

02.02.2013, 23:08

Foarte buna. Pe repede inainte fac destul de des.

mamaieelena 1

03.02.2013, 00:13

place

DIANA B 1

03.02.2013, 10:25

Tot ce-i ,,rasturnat" , e buuun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu mere