Prajitura rasturnata cu mere la Multicooker

de Dedicut in Prajituri, 28 Sep 2014 | 4526 vizualizari

 

Daca tot este toamna o prajitura gustoasa cu mere gatita in Multicooker este binevenita.

 

INGREDIENTE

  • 4 mere
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt
  • extract de vanilie
  • sare
  • scortisoara
  • 5 linguri de zahar pentru caramel
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu mere la Multicooker:

Merele se curata si se taie cubulete. Se pun in cuva Multicooker impreuna cu scortisoara , extract de vanilie si un pahar cu apa. Se selecteaza functia BOIL  timp de 10 minute. Dupa 10 minute se scot merele si se strecoara de apa.

Caramelizam in cuva cele 5 linguri cu zahar folosind functia FRY (pana ce zaharul se topeste complet si devine auriu).

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, cand incep sa se intareasca se adauga treptat zaharul.  Se bat bine pana cand daca se intoarce bolul  ele nu curg. Se adauga extractul de vanilie si galbenusurile amestecand incet. Urmeaza apoi faina amestecata cu praful de copt si cernute. Se amesteca foarte atent, de sus in jos - nici intr-un caz cu miscari circulare.

In cuva peste zaharul caramelizat se aseaza merele pudrate cu scortisoara, apoi se toarna pandispanul si se niveleaza.  Se alege functia BAKE  timp de 45 de minute la 180 de grade.  Cand este gata se lasa putin la racit si se rastoarna prajitura peste o farfurie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu mere la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - MANDRU MI-S BUCATARAS!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7117 puncte

mihaelar63

4819 puncte

Rocsi

4698 puncte

katty

4376 puncte

RODIMUR

3284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarte cu rubarba si prune
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si ciocolata