Prajitura rasturnata cu mere la Multicooker

de Dedicut in Prajituri, 28 Sep 2014 | 1612 vizualizari

 

Daca tot este toamna o prajitura gustoasa cu mere gatita in Multicooker este binevenita.

 

INGREDIENTE

  • 4 mere
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt
  • extract de vanilie
  • sare
  • scortisoara
  • 5 linguri de zahar pentru caramel
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu mere la Multicooker:

Merele se curata si se taie cubulete. Se pun in cuva Multicooker impreuna cu scortisoara , extract de vanilie si un pahar cu apa. Se selecteaza functia BOIL timp de 10 minute. Dupa 10 minute se scot merele si se strecoara de apa.


Caramelizam in cuva cele 5 linguri cu zahar folosind functia FRY (pana ce zaharul se topeste complet si devine auriu).


Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, cand incep sa se intareasca se adauga treptat zaharul. Se bat bine pana cand daca se intoarce bolul ele nu curg. Se adauga extractul de vanilie si galbenusurile amestecand incet. Urmeaza apoi faina amestecata cu praful de copt si cernute. Se amesteca foarte atent, de sus in jos - nici intr-un caz cu miscari circulare.


In cuva peste zaharul caramelizat se aseaza merele pudrate cu scortisoara, apoi se toarna pandispanul si se niveleaza. Se alege functia BAKE timp de 45 de minute la 180 de grade. Cand este gata se lasa putin la racit si se rastoarna prajitura peste o farfurie.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu mere la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

antoemma 1

28.09.2014, 12:46

Ce bine arata!!

Andreea Caroline 1

28.09.2014, 19:17

Rocsi 1

28.09.2014, 20:11

Ce buna e!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu mere