Negresa cu menta

de simona72 in Prajituri, 2 Iun 2014 | 4449 vizualizari

 

O combinatie care mie imi place tare mult, cea de ciocolata si menta...

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri sirop de menta(facut in casa)
  • 2 linguri esenta de menta Dr. Oetker
  • 50 ml ulei
  • 150 gr unt moale la temperatura camerei
  • 100 ml smantana pt frisca
  • 300 gr faina
  • 5 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • pt glazura:
  • 100 gr ciocolata 52% cacao
  • 120 ml smantana pt frisca
  • pt sirop:
  • 1 cescuta apa
  • 2 linguri sirop de menta
  • pt crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr smantana grasa (de la tarani)
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 linguri sirop de menta
  • 1 lingurita esenta de menta Dr. Oetker
  • pt decor:
  • frunzulite de menta (optional)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu menta:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, pana se deschid la culoare, cresc in volum si devin o crema consistenta. Se adauga in fir subtire uleiul, in timp ce se continua mixarea galbenusurilor, esenta de menta si siropul de menta. Se adauga cate o lingurita de unt si mixam. Separat, se amesteca faina, cacao si praful de copt. Peste crema de galbenusuri, se adauga jumatate din ingredientele uscate si se amesteca cu un tel tip para. Se adauga apoi smantana pt frisca, se amesteca, apoi jumatate din spuma de albusuri, se amesteca, restul de ingrediente uscate, se amesteca si la final restul de albusuri batute spuma, amestecand usor sa nu scoatem tot aerul din albusuri. Punem aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul incins la 160-170 grade pt 35-40 minute. Lasam negresa sa se raceasca complet, inlaturam hartia de copt, o taiem in bucati aproximativ egale. Cu o scobitoare intepam fiecare bucatica de negresa si insiropam bucatile cu siropul amestecat cu apa.


Pt glazura: rupem ciocolata bucatele, o punem intr-un castron, adaugam smanatana pt frisca si punem catronul pe baie de aburi. Amestecam pana ciocolata este complet topita.


Pt crema: mixam mascarponele cu zaharul pudra, pana se topeste zaharul, adaugam smantana grasa, siropul si esenta de menta.


Glazuram negresele cu ciocolata topita, lasam pt 10-15 minute la frigider, punem crema intr-un pos si decoram fiecare negresa in parte cu moate de crema. Daca aveti si va place, decorati cu frunzulite de menta. Deliciu garantat....sa va fie de bine!!!

 

TIPS-URI

1

daca nu aveti sirop de menta facut in casa, folositi doar esenta de menta... dupa gustul vostru

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

Krystyan Trendy 1

16.06.2014, 09:35

delicioasa negresa

Ina 1

06.10.2015, 07:44

eu am ratat bunatatea asta

Aurelia 07_07 1

10.05.2017, 08:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Brownie de iarna