Negresa cu nectarine

de Sim0na in Prajituri, 9 Dec 2012 | 1406 vizualizari

 

In mod normal in reteta asta am vazut ca e folosesc caise.. si zahar brun.. dar.. ce sa fac daca mi-a venit pofta si am constatat ca nu mai am nici una, nici alta?! Am improvizat!! Si a iesit foarte buna!!

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 160g unt
  • 4 oua
  • 8 linguri cacao
  • 4 lg ciocolata rasa
  • 300g iaurt natural
  • 1 pachet praf de copt
  • sare
  • 4 nectarine (taiate in jumatate)
  • 1 plic zahar vanilat (n`am avut zahar brun)
  • unt pentru uns tava
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu nectarine:



Am uns tava cu unt si am presarat zahar vanilat. Apoi am asezat jumatatile de nectarine la o distanta de egala una de cealalta, cu partea in care a fost samburele in jos.


Am frecat untul cu zaharul, am adaugat galbenusurile unul cate unul, apoi am adaugat faina cernuta impreuna cu cacaoa si praful de copt (deja amestecate) si apoi am adaugat iaurtul si ciocolata rasa. Separat am batut albusurile spuma cu un praf de sare, apoi le`am pus in amestec, omogenizand cu o lingura, de jos in sus.


Am rasturnat compozitia peste nectarine si am copt in cuptorul preincalzit, cca 40-45 de minute.


Cand s`a racorit am rasturnat`o pe un blat cu nectarinele in sus si am taiat`o patrate in asa fel incat nectarinele sa fie plasate in centrul fiecarei negrese. Am pudrat cu zahar si... am papat una pe nerasuflate.


A mea a iesit cam acrisoara ptr ca am folosit ciocolata amaruie... Data viitoare voi folosi alt tip de ciocolata.. sau deloc, ptr ca este suficienta cacao.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nectarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mirela0911 1

10.12.2012, 03:32

delicioasa!

Dya Daniela Andrei 1

10.12.2012, 12:40

Miha 1

12.12.2012, 22:42

super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura stea