Negresa cu nuci si glazura de ciocolata

de andresita in Prajituri, 15 Sep 2014 | 2674 vizualizari

 

Reteta asta o am de la mama mea, din caietul ei ingalbenit de vreme si este prajitura preferata a tatalui meu. Este perfecta pentru pasionatii de ciocolata, mai ales in combinatie cu nucile prajite, care, trebuie sa recunoasteti, dau o aroma unica prajiturilor.

 

INGREDIENTE

  • 30 de nuci (nu le-am numarat niciodata, insa am pus cam 3/4 cana de miez nuca)
  • 1/2 cana zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1 pachet de margarina (Unirea folosesc eu)
  • 1 lingurita amoniac
  • 1 ciocolata neagra (de calitate, neaparat)
  • 4 oua
  • 1 cana faina
  • 7 linguri apa
  • 50 g unt
  • o mana de stafide
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu nuci si glazura de ciocolata:

Cele 7 linguri de apa se pun intr-o craticioara la foc mic impreuna cu zaharul si cacaua. Se lasa sa dea 2-3 clocote si se adauga margarina taiata bucatele, amestecand incontinuu pana se omogenizeaza. Se ia de pe foc si dupa ce se raceste compozitia putin (sa fie calduta), se adauga pe rand galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare.


Din aceasta compozitie se opresc 7 linguri. Restul se amesteca cu faina, amoniacul, albusurile batute spuma si stafidele. Nu uitati cand adaugati albusurile sa amestecati usor, din jos in sus, ca sa ramana bule de aer.


Aluatul obtinut trebuie sa fie cam de consistenta smantanii. Se va turna in tava (de la aragaz am folosit eu) tapetata cu hartie de copt si se va baga in cuptorul preincalzit. Nu stiu sa va spun exact timpul (cred ca aprox 30-35 minute), dar il incercati cu scobitoarea.


Intre timp pregatiti glazura astfel:


Samburii de nuca (de la 3/4 cana pana la o cana intreaga, dupa gustul fiecaruia) se prajesc putin intr-o tigaie teflonata pe aragaz, sau intr-o tava in cuptor. Aveti grija sa nu ii ardeti ca vor deveni amari. Odata prajiti ii curatati putin de coaja (pe cat posibil, ii frecati intre degete ca sa se scuture foitele acelea uscate) si ii taiati cu un cutit in bucatele nu foarte mari. Nu sariti etapa cu prajitul ca face o mare diferenta!!!


Foarte important: glazura trebuie sa fie fierbinte cand o intindeti peste prajitura, de aceea trebuie ori sa va sincronizati bine cu coptul blatului, ori o preparati dupa ce se coace, ca nu-i bai.Intr-un vas se pun cele 7 linguri de compozitie oprite mai devreme, untul si ciocolata rupta in bucati, si se topesc la foc mic. Apoi aruncati si samburii de nuca peste sosul de ciocolata.


Glazurati prajitura si o taiati dupa ce se raceste bine de tot glazura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nuci si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

andresita 1

15.09.2014, 21:01

multumesc frumos

deyutzky 1

16.09.2014, 08:22

ce bine arata!! bine ai venit!

andresita 1

18.09.2014, 10:56

mersi deyutzky

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa de post cu nuci