Negresa cu nuci si sos de cafea

de AndreeaJ in Prajituri, 3 Mar 2011 | 12198 vizualizari

 

Aceasta este reteta de desert cu care am participat la concursul care tocmai s-a terminat. Negresa este una obisnuita, dar este innobilata cu un sos de cafea, despre care vreau sa cred ca este creatie proprie. Am facut sosul dupa gustul si placerea mea. Incercati combinatia aceasta! Eu zic ca o sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt (sau margarina, eu am folosit unt)
  • 200 ml lapte
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 100 g cacao neagra de calitate superioara
  • 150 g nuci (eu am folosit cam 200 caci imi plac tare mult)
  • 4 oua
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un strop de esenta de rom
  • Pentru sosul de cafea
  • 100g zahar tos
  • 150 g cafea naturala concentrata proaspat preparata
  • 2 linguri frisca lichida
  • 50 g unt
  • 3 lingurite rom de buna calitate
  • 1 lingurita amidon dizolvat in 2 lingurite de cafea rece
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 picaturi esenta de cafea (optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu nuci si sos de cafea:

Nucile se curata, se prajesc usor, apoi se toaca mare, untul se taie cuburi, cacaoa se cerne peste unt impreuna cu zaharul. Se adauga toate peste laptele rece si se pun la foc amestecand incontinuu pentru a forma o compozitie uniforma. Cand a dat primul clocot, inchidem aragazul si lasam la racit. Dupa ce s-a racit complet, adaugam zaharul vanilat si esenta de rom. Apoi incepem sa incorporam ouale intregi, amestecand dupa fiecare, continuam cu faina amestecata cu praful de copt. Adaugam si nucile tocate, turnam totul intr-o tava tapetata cu unt si faina si coacem la cuptorul incins, dar la foc mic cam 30-40 de minute.


Lasam prajitura la racit si apoi o taiem in patratele. Pentru sosul de cafea, intr-o craticioara punem zaharul pe foc si il lasam pana se caramelizeaza, turnam cu grija cafeaua peste caramel, amestecam bine si apoi adaugam cele 2 linguri de frisca lichida si untul. Adaugam zaharul vanilat, esenta de cafea (daca folositi) si romul, amestecam bine, iar la final adaugam amidonul dizolvat in 2 linguri de cafea lasam la foc mic pana se ingroasa sosul.


Se toarna din belsug peste prajiturele.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nuci si sos de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Rocsi 1

04.03.2011, 11:39

cat de grozava

adry88 1

11.06.2011, 17:43

Aurelia 07_07 1

18.03.2012, 17:44

Arata super si prezentarea la fel

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!