Negresa cu nuttela si alune de padure

de adasev12 in Prajituri, 24 Sep 2011 | 3711 vizualizari

 

am vazut zilele trecute postata de Cristinne o reteta de negresa care mi s-a parut super...eu nu stiu cat de adevarata era sau nu negresa, ca nu am facut niciodata...dar mi-a ramas in minte ideea ei, si vroiam sa o fac si eu intocmai...doar ca m-am trezit ca nu am toate resursele....culinare necesare ...asa ca am inlocuit pe ici pe colo...ea zicea ca e buna tare...eu zic ca e exceptionala...nu stiu ce consistenta avea prajitura ei, dar a mea a iesit un pic cleioasa, ca un caramel...si cu un gust de ciocolata teribil...mi-a placut la nebunie...Cristinne, mersi mult de idee...cu siguranta aceasta prajitura o sa ocupe un loc de cinste in lista mea de bucate....

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 10 lg rase zahar brun
  • 10 lg rase zahar alb
  • 3 +1  lg nuttella
  • 50 g unt + 50
  • 50 g ciocolata + inca 50
  • 2 lg lapte
  • 12 lg cu varf faina
  • 1/2 praf de copt
  • 2 pumni de alune de padure taiate si prajite + o mana pt deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu nuttela si alune de padure:

Ouale se bat cu zaharul foarte bine, pana devin o spuma cleioasa.


Untul moale ( 50 gr) se amesteca cu 3 gl nuttella si apoi se adauga la compozitia de oua.


Se mixeaza bine.


Se adauga praful de copt amestecat cu faina, lingura cu lingura, amestecandu-se dupa fiecare lingura, sa se incorporeze bine.


Alunele se taie in functie de marime, in doua sau 4 si se prajesc . ( astfel vor avea si un gust mai palcut, crocant, dar se vor si curata de surplusul de coaja, fiind prajite...).


Se adauga la compozitie, precum si 50 g ciocolata taiata marunt.


Se amesteca usor.


Compozitita se toarna intr-o forma unsa si tapetata cu faina, si se coace 10 min la 200 grade apoi inca 15-20...la 170 grade. ( Cristinne zicea ca inca 10 min ajung, dar mie la mijloc nu mi s-a copt asa repede...).


Se lasa la racit prajitura, apoi se scoate pe un platou.


Se face o glazura din restul de 50 g ciocolata , 50 g unt, o lg de nuttella si 2 lg de lapte, amestecandu-se toate acestea la foc mic pana la omogenizare.


Se toarna peste prajitura.


Deasupra se mai pune o mana de alune maruntite( tot prajite).


Cristinne sugera sa fie servita alaturi de un frappe dimineata...eu insa am devorat jumatate din ea in seara asta,...fara nimic altceva...e su-per!!!!


Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nuttela si alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

jolygina 1

29.09.2011, 09:54

place

cristinne 1

02.10.2011, 21:19

wow..,tot butonand siteul, vazui reteta ta ada, arata si a ta fabulos! Si da..asa si a mea, in interior era usor cleioasa, asa treuie sa fie la consistenta, din cauza ciocolatei (negresa doar din cacao nu are aceasta consistenta);
PS: juniorul cred ca e incantat de tine ca ii faci prajiturele! arata ff fericit! abia astept si eu sa am un junior sa ii gatesc de toate!

Lau 1

03.10.2011, 14:00

trebuie so incerc si eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

ieri la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

ieri la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

Aperitiv rulada BigMac fara carbohidrati

pe 20.09 la 15:30

RETETA RECOMANDATA
Negresa, reteta clasica