Negresa cu portocala si fulgi de ciocolata

de Rux in Dulciuri, 6 Ian 2017 | 335 vizualizari

 

Irezistibila! Oare ma credeti pe cuvant? 


Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • un praf sare
  • 130 gr. unt
  • 175 gr. faina
  • 100gr. fulgi de ciocolata
  • 200 gr ciocolata cu portocale( amaruie 70 % cacao)
  • 1 portocala mare ( Bio) zeama si coaja
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri smantana( obisnuita)
  • vanilie
  • 1 varf cutit praf de copt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu portocala si fulgi de ciocolata:

Untul se topeste, in el se topeste ciocolata, apoi se pune zeama de portocala si coaja, vanilia, se omogenizeaza, apoi se adauga fulgii de ciocolata si se amesteca din nou.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana devin lucioase. Se adauga in trei transe crema de ciocolata, se mixeaza in continuare, apoi se pune lingura cu lingura smantana, iar la final faina si praful de copt.

Se tapeteaza o tava dreptunghiulara de copt cu foaie pergament (eu am avut una de 40/28 putin  prea mare), asa ca daca doriti sa iasa mai inalta negresa, alegeti o tava mai mica si mai ingusta.

Prajitura se coace maxim 20 de minute sau pana trece testul scobitorii( nu o lasati prea mult sa nu se usuce)

 

TIPS-URI

1

Pueti adauga coaja de portocala confiata daca va place

RETETA IN IMAGINI

Negresa cu portocala si fulgi de ciocolata-0
Negresa cu portocala si fulgi de ciocolata-1
Negresa cu portocala si fulgi de ciocolata-2
Negresa cu portocala si fulgi de ciocolata-3
Negresa cu portocala si fulgi de ciocolata-4
Negresa cu portocala si fulgi de ciocolata-5

COMENTARII (36)

Rux

Rux 1

08.01.2017, 23:38

Ma bucur mult Mihaela draga mea...iti multumesc!

 merisor

merisor 1

09.01.2017, 18:57

Ia uite dacă am fost absentă pe aici ce am ratat! Parcă am scris eu undeva că trebuie să faci cinste cu o negresă delicioasă cum numai tu știi să faci

Rux

Rux 1

09.01.2017, 19:04

Atunci pentru tine...o negresa delicioasa sa fie scumpo!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!