Negresa cu portocala si fulgi de ciocolata

de RuxyRux in Dulciuri, 6 Ian 2017 | 622 vizualizari

 

Irezistibila! Oare ma credeti pe cuvant? 
Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • un praf sare
  • 130 gr. unt
  • 175 gr. faina
  • 100gr. fulgi de ciocolata
  • 200 gr ciocolata cu portocale( amaruie 70 % cacao)
  • 1 portocala mare ( Bio) zeama si coaja
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri smantana( obisnuita)
  • vanilie
  • 1 varf cutit praf de copt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu portocala si fulgi de ciocolata:

Untul se topeste, in el se topeste ciocolata, apoi se pune zeama de portocala si coaja, vanilia, se omogenizeaza, apoi se adauga fulgii de ciocolata si se amesteca din nou.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana devin lucioase. Se adauga in trei transe crema de ciocolata, se mixeaza in continuare, apoi se pune lingura cu lingura smantana, iar la final faina si praful de copt.


Se tapeteaza o tava dreptunghiulara de copt cu foaie pergament (eu am avut una de 40/28 putin prea mare), asa ca daca doriti sa iasa mai inalta negresa, alegeti o tava mai mica si mai ingusta.


Prajitura se coace maxim 20 de minute sau pana trece testul scobitorii( nu o lasati prea mult sa nu se usuce)

 

TIPS-URI

1

Pueti adauga coaja de portocala confiata daca va place

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu portocala si fulgi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

RuxyRux 1

08.01.2017, 23:38

Ma bucur mult Mihaela draga mea...iti multumesc!

merisor 1

09.01.2017, 18:57

Ia uite dacă am fost absentă pe aici ce am ratat! Parcă am scris eu undeva că trebuie să faci cinste cu o negresă delicioasă cum numai tu știi să faci

RuxyRux 1

09.01.2017, 19:04

Atunci pentru tine...o negresa delicioasa sa fie scumpo!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu ciocolata