Negresa cu visinata si nuci

de anca_rm in Prajituri, 10 Ian 2014 | 4035 vizualizari

 

Ciocolatoasa

 

INGREDIENTE

  • -200 g ciocolata cu lapte sau amaruie
  • -200 g unt
  • -3 oua
  • -150 g zahar
  • -3 linguri cacao
  • -150 g faina
  • -2 linguri visinata
  • -100 g nuci taiate si prajite
  • -visine din visinata
  • -un praf de copt
  • Glazura:
  • -100 g ciocolata amaruie
  • -1 lingura ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu visinata si nuci:

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc amestecand continuu ai avand grija sa nu se arda ( ciocolata se arde foarte repede).


Cand este topita o dam deoparte , adaugam un praf de sare si o lasam sa se raceasca Intre timp pregatim tava (20x30) si pornim cuptorul


Intr-un bol se bat ouale cu zaharul si visinata.


Se adauga apoi crema de ciocolata care s-a racit , faina amestecata cu praful de copt si cacaua.


Cu o spatula amestecam si nucile in aluat si turnam compozitia in tava .


Deasupra putem pune optional visine din visinata sau compot .


Dam tava la cuptor si lasam cam 25 minute .


Cand este gata pregatim glazura : topim 100 gr ciocolata cu o lingura de ulei si turnam peste prajitura calda .


Trebuie intinsa glazura uniform si lasata la racit.

 

TIPS-URI

1

eu am folosit ciocolata cu lapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu visinata si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

babi5 1

10.01.2014, 19:21

Corinuta 1

10.01.2014, 21:05

ce fain!

Rocsi 1

10.01.2014, 21:13

Ce as servi o bucatica de negresa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura negresa pufoasa