Negresa cu visine si glazura de ciocolata

de Rocsi in Prajituri, 11 Oct 2012 | 8495 vizualizari

 

O negresa absolut delicioasa si pufoasa, ideala pentru aceste dimineti de toamna reci alaturi de cafeaua sau ceaiul ce il serviti!Am vazut aceasta reteta ca a fost pregatita la emisiunea "Draga mea prietena", iar rezultatul mi-a placut asa mult ca nu am stat pe ganduri si am preparat-o.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 cana de zahar
  • 300 ml lapte cald
  • 125 ml ulei
  • 1 lingurita si 1/2 zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 330 - 350 gr faina
  • 1 borcan 400 gr cu visine fara samburi
  • Glazura:
  • 1 ciocolata cu umplutura de frisca (100 gr)
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 4 linguri lapte
  • 3 linguri lichior de ciocolata
  • inimioare roz pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu visine si glazura de ciocolata:

Ouale le batem spuma impreuna cu zaharul, pe care il punem treptat, pana se albesc. Incorporam uleiul, dar alternand cu laptele cald. Adaugam zaharul pudra cu pastai de vanilie, coaja rasa de lamaie si bicarbonatul. Faina o punem treptat si mixam in tot acest timp. La final punem cacaoa si batem pana aluatul face niste bule. Ungem o tava draptunghiulara cu unt si tapetam cu hartie de copt. Turnam compozitia de negresa in tava, iar deasupra asezam visinele scurse de zeama.

O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si o lasam cam 40 de minute (facem testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este coapta). Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca putin.

Glazura:

Atat ciocolata umpluta cat si cea amaruie o rupem bucatele si o punem intr-o cratita. Adaugam laptele, apoi punem pe baie de aburi pana ciocolata este foarte bine topita. Cand este gata o dam deoparte, punem crema de lichior si amestecam bine. Prajitura o portionam bucatele cat vrem noi de mari, apoi pe fiecare bucata punem glazura. Deasupra ornam cu inimioare roz sau ce doriti.

Sa o savurati cu placere!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu visine si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (56)

Rocsi 1

13.10.2012, 22:26

Mamaie chiar daca nu mai am negresa, am altceva dulce

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:48

Rocsi 1

20.11.2012, 19:18

Gaby-Gaby

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu nuca de cocos