Reteta de Tiramisu cremos si aromat, cu mascarpone

de Raisha in Prajituri, 19 Noi 2013 | 47285 vizualizari

 

Iata ceva dulce atat de usor de facut dar atat de bun, de light, de irezistibil..inconfundabilul tiramisu, vedeta din bucataria mea in aceasta seara...
Tiramisu este o prajitura extrem de gustoasa, versatila si usor de preparat.
Daca alegi sa prepari aceasta Reteta de Tiramisu cremos si aromat, cu mascarpone, iata de ce ingrediente ai nevoie: piscoturi, mascarpone, cafea, zahar, oua.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de Tiramisu cremos si aromat, cu mascarpone
  • 200 g. piscoturi
  • 250 g. mascarpone
  • 250 ml. cafea
  • 5 linguri zahar
  • 3 oua separate
  • 2 linguri cacao
  • esenta rom
  • 1 praf sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de Tiramisu cremos si aromat, cu mascarpone:

Iata cum se prepara Reteta de Tiramisu cremos si aromat, cu mascarpone

Pregateste o cafea si indulceste-o dupa gust. Las-o sa se racoreasca si adauga un strop de rom.

Ia un vas in care sa poti bate albusurile si putina sare cu mixerul, pana devin spuma si isi dubleaza volumul. Adauga apoi treptat jumatate din zahar, lingura cu lingura si continua sa mixezi pana cand spuma devine tare si lucioasa.

Separat ajuta-te de mixer si peste galbenusuri adauga treptat restul de zahar pana compozitia capata o culoare albicioasa si un aspect cremos. Peste, pune cutia de mascarpone si amesteca totul pana se incorporeaza ingredientele.

Ia cu grija din albusuri si adauga-le peste galbenusuri si amesteca totul pana la omogenizare. Foloseste o spatula si fa miscari ample pentru a nu pierde aerul din albusuri. Astfel obtii crema.

Intr-un vas de sticla pune piscoturile, inmuiate putin unul cate unul, in cafeaua pregatita mai inainte. E nevoie de cateva secunde sa le imbibi in cafea fara ca acestea sa se moaie tare. Peste piscoturi pune jumatate din crema obtinuta si presara o lingura cacao peste. Adauga urmatorul strat de piscoturi si la final adauga cealalta jumatate din crema. Cu o sita presara uniform cacao deasupra.

Platoul se pune in frigider si se tine cateva ore...Urmeaza sa fie servit cu pofta!

Poti pregati reteta de Tiramisu si in varianta de Tort Tiramisu sau in varianta de Tiramisu la pahar, toate excelente la gust si usor de preparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de Tiramisu cremos si aromat, cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă rapida