Negresa de post

de Sidy in Prajituri, 15 Noi 2010 | 7741 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 1 cana apa
  • 1/2 cana ulei
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 100 g stafide
  • 50 g nuci
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 3-4 cuisoare pisate
  • esenta de rom
  • nuca de cocos
  • Pentru glazura:
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri apa
  • 7-8 linguri zahar
  • 50 g margarina
  • esenta de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post:

Stafidele se pun in putina apa cu esenta de rom si praful de copt se stinge cu zeama de lamaie sau cu otet. Se amesteca apoi faina cu toate ingredientele .

O tava se tapeteaza cu foaie de copt unsa cu putina margarina. Aluatul il punem in tava si il dam la copt 30-40 minute in cuptorul dinainte incalzit. Se verifica daca este coapta prajitura cu ajutorul scobitorii.

Se prepara glazura amestecand taote ingredientele pe foc. Cand se scoate prajitura ca e gata , se taie felii si se rastoarna peste felii glazura fierbinte. Deasupra se presara nuca de cocos.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresă cu sos de cafea