Negresă de post (2)

de Panacris in Prajituri, 12 Apr 2014 | 1318 vizualizari

 

Un dulce savurat de toată lumea;) Ciocolatos și gustos, chiar dacă e de post ;)

 

INGREDIENTE

  • faină albă de grâu 2 cani,
  • zahăr tos 1 cană,
  • nucă mărunțită 1 cană,
  • ulei de floarea soarelui 1/2 cană,
  • apă 1 cană,
  • pudră de cacao 4 linguri,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • un praf de sare,
  • coajă de lămâie 1 linguriță,
  • dulceață de prune 1/2 borcan,
  • peltea de căpșuni 1/2 borcan,
  • Glazura
  • zahăr tos 4 linguri,
  • sirop de soc 200 ml,
  • apă 200 ml.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresă de post (2):

Se amestecă toate ingredientele până la omogenizare, cu mixerul la viteză medie. Se răstoarnă compoziția obținută într-o tavă tapetată cu foaie de pergament și se dă la cuptor, încins în prealabil, cca. 45 de minute la 200 grade, adică foc mediu. Între timp se caramelizează cele 4 linguri de zahăr, apoi se adaugă sirpoul de soc și apa, lăsându-se la fiert, cca. 5 minute până se obține un lichid omogen. Siropul obținut se toarnă peste prajitura fierbinte!

Spor și poftă bună!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă de post (2)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Negresă de post (2)-0
Negresă de post (2)-1
Negresă de post (2)-2
Negresă de post (2)-3
Negresă de post (2)-4
Negresă de post (2)-5
Negresă de post (2)-6

COMENTARII (21)

Anett

Anett 1

13.04.2014, 14:28

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

13.04.2014, 17:26

delicoasa prajiturica

Pushaa

Pushaa 1

13.04.2014, 19:49

foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!