Negresa delicioasa cu dulceata de visine si nectarina

de alutza in Prajituri, 15 Oct 2011 | 3464 vizualizari

 

E reteta mea preferata de negresa. Foarte simpla si delicioasa!
E super buna si fara nectarina, dar daca tot se afla ratacita prin frigider, m-am gandit "de ce nu?!" Si a meritat sa faca parte din reteta - gustul dulce acrisor al nectarinei merge perfect cu dulceata si cu aroma de cacao si rom. Mai ales cu o ceasca de ceai alaturi!!!!!
PS: Prima mea reteta !!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cana zahar
  • 1 cana apa
  • 1/2 cana ulei
  • 3-4 linguri dulceata de visine
  • 3-4 linguri cacao
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • 2 cani faina
  • arome
  • 1 nectarina mare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa delicioasa cu dulceata de visine si nectarina:

Am folosit aceeasi cana pentru toate ingredientele.


Se amesteca zaharul cu apa si uleiul. Se adauga dulceata de visine, cacaua, praful de copt, faina si aromele (eu folosesc de obicei esenta de rom) si se amesteca bine. Se obtine o compozitie groasa si lucioasa.


Se tapeteaza o tava cu hartie de copt.


Nectarina se taie felii (mai groase sau mai subtiri, dupa preferinta) si se aseaza pe hartia de copt. Deasupra se toarna compozitia si se niveleaza.


Se da la cuptor, la foc mediu, 20-30 minute (in functie de cuptor).

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice fel de gem, dar mie personal imi place aroma pe care o da dulceata de visine.

2

In cazul in care folositi un gem mai putin dulce, se poate mari cantitatea de zahar la o cana intreaga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa delicioasa cu dulceata de visine si nectarina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

LUK 1

16.10.2011, 17:48

buna prajiturica!bine ai venit in gasca!

mamaieelena 1

17.10.2011, 16:07

bine ai venit ,buna prajitura

MIUTA 1

17.10.2011, 17:48

Tare buna,imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Negresa