Negresa delicioasa cu dulceata de visine si nectarina

de alutza in Prajituri, 15 Oct 2011 | 4155 vizualizari

 

E reteta mea preferata de negresa. Foarte simpla si delicioasa!
E super buna si fara nectarina, dar daca tot se afla ratacita prin frigider, m-am gandit "de ce nu?!" Si a meritat sa faca parte din reteta - gustul dulce acrisor al nectarinei merge perfect cu dulceata si cu aroma de cacao si rom. Mai ales cu o ceasca de ceai alaturi!!!!!
PS: Prima mea reteta !!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cana zahar
  • 1 cana apa
  • 1/2 cana ulei
  • 3-4 linguri dulceata de visine
  • 3-4 linguri cacao
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • 2 cani faina
  • arome
  • 1 nectarina mare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa delicioasa cu dulceata de visine si nectarina:

Am folosit aceeasi cana pentru toate ingredientele.


Se amesteca zaharul cu apa si uleiul. Se adauga dulceata de visine, cacaua, praful de copt, faina si aromele (eu folosesc de obicei esenta de rom) si se amesteca bine. Se obtine o compozitie groasa si lucioasa.


Se tapeteaza o tava cu hartie de copt.


Nectarina se taie felii (mai groase sau mai subtiri, dupa preferinta) si se aseaza pe hartia de copt. Deasupra se toarna compozitia si se niveleaza.


Se da la cuptor, la foc mediu, 20-30 minute (in functie de cuptor).

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice fel de gem, dar mie personal imi place aroma pe care o da dulceata de visine.

2

In cazul in care folositi un gem mai putin dulce, se poate mari cantitatea de zahar la o cana intreaga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa delicioasa cu dulceata de visine si nectarina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

LUK 1

16.10.2011, 17:48

buna prajiturica!bine ai venit in gasca!

mamaieelena 1

17.10.2011, 16:07

bine ai venit ,buna prajitura

MIUTA 1

17.10.2011, 17:48

Tare buna,imi place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Panna cotta cu aroma de lavanda
  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Choux a la creme

de RuxyRux 9

ieri la 22:55

Fursecuri cu lămâie

de RODIMUR 5

ieri la 18:30

RETETA RECOMANDATA
Briose cu dulceata de capsuni