Martisoare dulci

de epurasha2bb in Prajituri, 8 Mar 2011 | 2416 vizualizari

 

pornind de la o reteta a Lianei Filipas, una dintre fetele de pe blogul Bucatrasele vesele, am facuyt aceste martisoare dulci dar fara coloranti, folosind putina sfecla rosie indulcita cu lapte, zahar si vanilie.Au iesit de un roz dragalas nu rosii cum speram eu insa foarte pufoase si deosebit de gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 110 g unt nesarat Lacteea
  • 50 g zahar(3 linguri pudra si restul normal)
  • 1 galbenus crud de ou de gaina
  • 4 picaturi esenta de vanilie
  • 220 g faina laba de prajituri
  • 1 pliculet praf de copt
  • 4 linguri zeama de la piureul de sfecla rosie( pt. care ne trebuie o jumatate de radacina mica de sfecla rosie, 4 linguri de lapte rece, 3 linguri de zahar si 3 picaturi esenta de vanilie)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Martisoare dulci:

Se freaca spuma untul cu galbenusul si zaharul si esenta de vanilie.Apoi se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si se fac 2 bile.Facem piureul de sfecla dand pe razatoare sfecla si apoi amestecand cu laptele, esneta de vanilie si zaharul se paseaza.Se strecoara 4 linguride zema care se adauga in jumatate din aluat, una din bile.Se famanta bine folosind inca putina faina ca sa nu se lipeasca.Se fac apoi diverse modele, rasucind bentite de lauiat intre palme si incrucisandu-le.Se coc la cuptorul incins in tava cu hartie de copt si la foc mediu cateva minute.

 

RETETA IN IMAGINI

Martisoare dulci-0
Martisoare dulci-1
Martisoare dulci-2
Martisoare dulci-3
Martisoare dulci-4
Martisoare dulci-5
Martisoare dulci-6

COMENTARII (16)

epurasha2bb

epurasha2bb 1

09.03.2011, 09:17

multumesc fetelor!La multi ani cu multa dragoste va urez si eu!

adry88

adry88 1

11.06.2011, 16:55

superbi

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

30.08.2011, 10:13

ce dragute

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!