Rulada cu budinca si sos de zmeura

de Rocsi in Prajituri, 8 Oct 2013 | 3160 vizualizari

 

Cand sunteti in pana de idei si nu stiti ce sa mai pregatiti dulce eu zic ca cel mai simplu este sa faceti o rulada cu umplutura dorita, cu fructe si ce va mai place..

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • Budinca de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri amidon
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • Sos de zmeura:
  • 130 gr zmeura
  • 1/2 lingurita amidon
  • 1 lingura zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu budinca si sos de zmeura:

Blatul:


Separam ouale, mixam albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul. Galbenusurile le frecam putin cu uleiul. Peste albusuri punem galbenusurile, zaharul cu pastai de vanilie si praful de copt. La final incorporam faina treptat. Ungem o tava mare de aragaz cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia obtinuta. O intindem cu o spatula si introducem tava in cuptorul incins pana blatul este copt.


Il scoatem din cuptor, dezlipim usor de pe hartia de copt, il rulam si il punem fie intr-un prosop de bucatarie, fie in hartia in care a fost copt pana se raceste.



Budinca de vanilie:


Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul, amidonul si subtiem cu 4-5 linguri de lapte. Restul de lapte il punem intr-o cratita la fiert. Cand da in clocot tragem cratita de pe foc, turnam amestecul cu amidon, punem inapoi pe foc si amestecam pana se ingroasa. Incorporam esenta de vanilie si lasam sa se racoreasca putin. Desfacem blatul rece, punem budinca calduta, o intindem uniform apoi rulam la loc. Lasam rulada sa se raceasca complet.



Sosul de zmeura:


Intr-o craticioara punem zmeura cu zaharul. Amestecam usor si cand s-a topit zaharul punem amidonul pe care il desfacem cu o lingura de apa. Lasam sa dea doar 3-4 clocote, cat sa se lege putin.


Asezam rulada pe un platou iar deasupra venim cu sosul de zmeura. Decoram cu zmeura intreaga.


Sper sa va placa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu budinca si sos de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (56)

Rocsi 1

13.12.2013, 21:37

Krysty

Xandrinne 1

07.08.2015, 09:52

Rocsi 1

07.08.2015, 20:50

Xandrine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmale cu carne si dovleac
  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Ambasador"