Prajitura Fanta

de annemarry in Prajituri, 19 Oct 2012 | 12052 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 200 gr zahar
  • un praf de sare
  • esenta de rom
  • 2 linguri ulei
  • faina cat cuprinde (150-170 gr)
  • cacao (doar daca vreti sa fie in 2 culori)
  • Crema:
  • un pachet de unt
  • 500 gr branza dulce de vaci
  • 2 plicuri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • Glazura:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 700 ml suc Fanta
  • 3 linguri zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta:

Blatul:

Albusurile se bat spuma cu zaharul, iar galbenusurile se amesteca cu uleiul, sarea si esenta de rom. Apoi punem galbenusurile peste albusuri, mixam, apoi punem faina. Compozitia obtinuta se pune in tava unsa si tapetata cu faina. Mai pastram cateva linguri din compozitie pe care o amestecam cu cacaoa si apoi o turnam si pe ea in tava. Dam la cuptorul incins pentru 25-30 minute, 5 minute la foc mare, iar apoi la foc mic.

Crema:

Toate ingredientele le mixam bine de tot.

Glazura:

500 ml din suc se pun la fiert. Praful de budinca se amesteca intr-un bol,cu zaharul si 200 ml de suc. Cand fierbe sucul, se adauga budinca si se amesteca continuu la foc mic.

Asamblare:

Dupa ce s-a racit blatul,punem crema si intindem uniform,iar deasupra glazura de budinca cu fanta. Dam la rece pentru 1-2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu fistic si ciocolată albă

ieri la 21:18

Pui crocant la cuptor

ieri la 21:07

Desert prajitura cu visine

pe 26.06 la 14:04

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

pe 24.06 la 21:01

Desert tarta cu visine si nuca

pe 24.06 la 19:51

TOP
utilizatori

Panacris

2938 puncte

Rocsi

2157 puncte

Constelatialeu

1679 puncte

 Merisor

1500 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema ricotta si ciocolata