Prajitura roz

de DulciuriSiNuNumai in Prajituri, 3 Noi 2012 | 3856 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 300 g faina
  • 375 g zahar
  • 5-6 linguri cacao
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • 15 g praf de copt (un pliculet si jumatate)

Ingrediente crema:

  • 250 g unt
  • 350 ml lapte
  • 100 nuca de cocos roz
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 lingura estenta de rom

Ingrediente sirop:

  • 200 ml apa
  • 120 ml zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura roz:

Mod de preparare:


Intr-un bol se amesteca faina, praful de copt, zaharul si cacaoa. Peste ingredientele solide se toarna in fir subtire laptele si uleiul si se mixeaza bine. Se tapeteaza o tava de 24x36 cm cu hartie de copt si se toarna compozitia de blat. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 45 de minute. Se scoate tava si se lasa blatul sa se raceasca bine in tava.(eu l-am lasat peste noapte)


Pentru crema se amesteca nuca de cocos cu amidonul si zaharul pudra. Peste acestea se toarna laptele cate un pic astfel incat sa nu faca cocoloase si se pune totul la foc mic pentru a se ingrosa un pic. Se lasa sa se raceasca si se adauga esenta de rom. Untul se mixeaza putin si se adauga cate o lingura din amestecul de nuca de cocos pana il incorporam pe tot.


Blatul se insiropeaza, se intinde crema de cocos si se acopera cu un strat de frisca(300 ml). Se orneaza dupa preferinte. Din pacate eu nu am facut niste "moturi" prea elegante. M-am grabit si nu am folosit posul.Prajiturica este usoara, fina si in plus se prepara repede.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura roz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

ionela2682 1

09.04.2013, 16:47

Valclaudia 1

24.06.2013, 15:07

e roz si atat de imbietoare!!

dariadeea 1

24.06.2013, 17:12

la cum arata cred ca e foarte gustoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu