Prajitura ''roz''

de Constelatialeu in Dulciuri, 3 Noi 2016 | 856 vizualizari

 

E cu zmeura, deci a devenit un pic roz.....restul e cu ce am avut la indemana, mama o sa zica ca iar m-am complicat, ea a vrut o prajitura simpla sa o duca undeva.....la mine simplu e prea complicat.....:)))))))

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 60 g unt cu 70% grasime
  • 2 linguri cacao, nu pline
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema
  • 300 g ciocolata alba Schogetten
  • 290 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • 40 g unt moale
  • 4 foi de gelatina
  • 200 g zmeura - oprim cca 35 de zmeurici pentru ornat
  • Decor
  • zmeura
  • ciocolata neagra topita
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''roz'':

Blat. Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/23 cm, tapetata cu hartie de copt. Mai intai am topit untul, apoi am batut albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu zaharul apoi am adaugat untul topit si am continuat sa mixez bine. Am adaugat ingredientele uscate, praful de copt, faina si cacaoa si am omogenizat, la final am incorporat albusul batut spuma tare, avand grija sa amestec de jos in sus cu miscari lente. Am turnat compozitia in tava deja pregatita, am nivelat si am bagat tava la cuptorul preincalzit la 175-180 grade. Este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca. cat timp se raceste pregatim crema.


Crema: Asezam pe foc o cratita cu apa, peste care punem un castron de inox, grija ca apa de sub castron sa nu atinga castronul. Punem ciocolata si o lasam sa se topeasca. Separat punem gelatina la hidratat cu apa rece. cand ciocolata este topita adaugam untul moale si omogenizam, tragem de pe foc si adaugam gelatina stoarsa bine de apa, amestecam repede sa se incorporeze bine. Se lasa sa se racoreasca la temperatura camerei cat timp batem frisca. Cand ciocolata s-a racorit suficient cat sa nu se taie frisca, incorporam frisca cu miscari lente. Apoi adaugam zmeura , nu intreaga, bucatele mici si omogenizam.


Asamblare: Tava in care am copt blatul o imbracam in folie alimentara asezam blatul apoi intindem crema si uniformizam, ornam cu zmeura cam cate bucatele ne-am gandit sa iasa din aceasta prajitura, mi-au iesit 35 bucati potrivite. Lasam pret de 1 ora la frigider apoi cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte portionam prajitura, Apoi glazuram cu ciocolata topita fiecare prajitura in parte. Lasam la rece pana se intareste si ciocolata si e buna de mancat...Eu iubesc zmeura si chiar pot sa zic ca-i delicioasa prajitura, voi puteti sa ziceti ce vreti, ca n-am de unde sa va dau...curierii sunt mancaciosi si nu ma incred in ei sa va trimit....:))))))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''roz''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Lau 1

04.11.2016, 19:41

mai ai o bucatica si pentru mine

Catalina L 1

04.11.2016, 21:28

ce-mi place, o pun la favorite

mihaelar63 1

05.11.2016, 10:39

Buna-i rozosina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Kinder Bueno
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

ieri la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

ieri la 18:35

Tortellini cu carne si legume

ieri la 14:43

Desert tort Anca

de Ancutsa 5

ieri la 11:46

RETETA RECOMANDATA
Unt cu portocale