Prajitura copilariei

de amalia01 in Prajituri, 12 Apr 2014 | 2591 vizualizari

 

Ma gandeam de cateva zile la "nuga"-ua aceea pe care ne-o facea mama cu fulgi de ovaz...Gandit-gandit...sunat mama si cerut reteta...A cautat-o mama zile bune si...SURPRIZA!

 

INGREDIENTE

  • 400 g zahar
  • 200 g margarina
  • 200 g fulgi de ovaz
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri de miere
  • cativa stropi de esenta de rom
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura copilariei:

Zaharul se caramelizeaza la foc mic. Cand are o culoare frumoasa, aramie, adaugi margarina si amesteci pana cand se topeste.


Adaugi apoi cacaoa si mierea, amestecand cu grija. La final torni fulgii de ovaz si ii incorporezi. La final pui esenta de rom.


O tava o ungi cu margarina si torni compozitia in ea,niveland-o cu lingura.


Dai totul la rece pentru cca 2 ore.


O servesti taiata cubulete.


Este o varianta sanatoasa a batoanelor cu cereale din comert.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura copilariei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

13.04.2014, 11:39

Ce buna

mirela0911 1

13.04.2014, 18:22

Eu o stiu cu fulgi de orez!

claudiaO 1

14.04.2014, 11:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ovaz si nectarine