New York Cheesecake

de dentistutza in Prajituri, 8 Apr 2011 | 7476 vizualizari

 

Reteta este luata din "Cartea Regala de Bucate" sub ingrijirea Principesei Margareta. Am modificat-o usor, dupa gustul nostru. Intr-adevar este un regal, fina si usoara. Nu am apucat sa o pozez intreaga din motive lesne de imaginat...mai mult, bucatica din foto a fost obiectul unei lupte intre instinctul meu artistic si instinctul sotului meu de-a curata platoul....

 

INGREDIENTE

  • Baza
  • 200 gr. biscuiti sfaramati fin
  • 3 linguri zahar tos
  • 100 gr. unt topit
  • 1/2 lingurita coaja rasa de portocala
  • Umplutura
  • 500 gr. branza de vaci dulce,scursa bine
  • 100 gr. zahar
  • 1 plic foi de gelatina alba dr. Oetker
  • 60 ml. apa rece
  • 200 ml (1 cutie) frisca lichida 32%
  • 200 ml. smantana grasa
  • 3 linguri zahar
  • vanilie de orice fel dupa plac
  • 1 praf sare
  • Topping
  • dulceata afine/ fructe rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA New York Cheesecake:

Baza-se tapeteaza cu hartie de copt o forma cu fund detasabil.  Biscuitii se amesteca cu zaharul, coaja de portocala si untul topit pana se absoarbe  tot untul. Se pune amestecul in tava si cu dosul unei linguri se preseaza bine pentru a obtine o crusta compacta cu o mica margine.Se acopera si se pune la frigider cat timp se prepara umplutura.

Umplutura- gelatina se dizolva in 60 ml. apa si se continua conform indicatiilor de pe ambalaj.  Se lasa sa se racoreasca usor. In acest timp se freaca bine branza pt. a deveni cremoasa ( eu am folosit stick blenderul) si apoi se incorporeaza zaharul, sarea si vanilia. Se combina apoi cu gelatina amestecand usor si cu praful de sare.   Se bate frisca lichida rece pana se intareste, cu cele trei linguri de zahar. Smantana se adauga in frisca si apoi, cu grija se combina cu branza.  Compozitia se toarna peste baza de biscuiti, se niveleaza frumos si se da la frigider minimum 4 ore. Pentru a servi se scoate inelul detasabil cu grija, se muta pe un platou,si se orneaza cu topping de afine sau alte fructe rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "New York Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu fructe de padure