Non plus ultra

de Lavinia in Prajituri, 18 Noi 2012 | 16422 vizualizari

 

Mi-am adus aminte de fursecurile copilariei,de cand le facea bunica mea...

 

INGREDIENTE

Fursecuri:

  • 200 g unt 82% grasime(moale)
  • 100 g zahar pudra
  • esenta vanilie
  • 300 g faina
  • 1 lingurita amoniac
  • 2 galbenusuri

Umplutura:

  • gem de caise

Bezea:

  • 2 albusuri
  • 200 g zahar
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Non plus ultra:

Mixam untul cu galbenusurile ,vanilia ,amoniacul si zaharul pudra. Il lasam sa se odihneasca 30 de min dupa care adaugam faina si framantam bine pana nu se mai lipeste de maini.


Intindem o foaie de 0.5cm grosime si taiem cu o forma rotunda mica sau un paharel mic fursecurile.


Batem albusurile spuma cu un praf de sare si adaugam treptat din zahar pana se face bezea lucioasa.


Punem pe fiecare fursesc un mot de spuma si dam la cuptor pana se aureste spuma.


Cand sunt reci le ungem cu gem si unim cate 2 fursecuri.




 

TIPS-URI

1

Sunt bune dupa ce stau la un loc umed si racoros

Daca ti-a placut reteta noastra "Non plus ultra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Lavinia 1

06.06.2013, 15:39

multumesc mult

babi5 1

13.08.2013, 08:58

verakruz 1

06.01.2017, 13:11

bezeaua preparată se dezlipeşte după coacere, de ce?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosele din aluat pripit