Nuci umplute

de Angelina_Elena in Dulciuri, 10 Aug 2012 | 12395 vizualizari

 

Sursa mea de inspiratie a fost site-ul isabelacuisine.com...au iesit niste nuci delicioase, exact ca cele din copilarie!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 200 g unt
  • 400 gr faina
  • 150 g zahar fin
  • 2 oua
  • 1 lingurita amoniac (stins cu zeama de lamaie sau otet)
  • 1 praf de sare

Crema:

  • marginile de la nuci (aprox. o ceasca)
  • 100 g biscuiti
  • o ceasca lapte
  • 7 linguri zahar
  • 60 g unt
  • 2-3 lingurite cacao
  • 3-4 linguri esenta de rom

Decor:

  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute:

Aluatul:


Framantam un aluat din toate ingredietele, posibil sa ne intre mai multa faina (cca 400 gr), depinde cat de gras este untul. Trebuie sa obtinem un aluat neted si usor de modelat. Nu il framntam mult. Infasuram aluatul in folie alimetara si il dam la rece pentru cca.20-30 de minute. Presa pe care o folosim pentru nuci o ungem la inceput cu foarte putin ulei, apoi o punem sa se incinga bine pe flacara de la aragaz. Din aluat formam bilute mici pe care le punem in presa si le coacem pe flacara pana se rumenesc(trebuie tinute cca. 1-2 minute pe o parte si pe cealalta) Trebuie sa fim atente/atenti sa nu le ardem si sa distribuim aluatul in asa fel incat sa iasa formele de nuci cum trebuie.

Dupa ce le-am terminat le lasam sa se raceasca si rupem cu grija marginile(in cazul in care nu au iesit perfecte).


Crema:


Macinam fin marginile de la nuci impreuna cu biscuitii. Intr-un ibric punem zaharul, cacaoa, 3 linguri de lapte si omogenizam.Turnam apoi restul de lapte, adaugam untul si fierbem la foc mic pana se dizolva zaharul. Cand zaharul s-a topit dam deoparte si adaugam esenta de rom. Punem biscuitii si marginile de la nuci intr-un castron si adaugam putin cate putin lichidul fierbinte, pana cand obtinem o compozitie umeda ca la salamul de biscuiti. Umplem apoi fiecare jumatate de nuca cu crema calduta si lipim fiecare jumatate de alta jumatate.


La final se dau prin zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

Presa o am de la bunica, iar formele sunt foarte micute...mi-au iesit 170 de coji, 85 de nuci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

Patricia Iordache 1

11.09.2013, 09:14

Hai ca uitasem ca am trecut pe la reteta. Acum am revazut reteta ta, la recomandarea Elei. Pup si te anunt cand le incerc!

Angelina_Elena 1

11.09.2013, 10:44

Patri, abia astept sa imi spui!

Krystyan Trendy 1

22.11.2013, 14:09

minunate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biluţe de ciocolată