Nuci - varianta de post

de Merisor in Dulciuri, 8 Apr 2015 | 4922 vizualizari

 

Este prima data cand prepar aceasta varianta de post, dar pot sa spun ca au iesit tare bune.
Ca o deosebire fata de celelalte, aluatul nu este unul sfaramicios, dar nici nu am pus prea mult bicarbonat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 ml apa minerala
  • 200 ml ulei
  • 75 gr zahar
  • 650 gr faina
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita otet de mere
  • Pentru crema:
  • 150 ml apa
  • 75 gr zahar
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 400 gr gem de caise
  • 250 gr biscuiti simpli(eu am pus Petitte Beure)
  • 100 gr miez de nuca
  • 1 varf cutit sare
  • Pentru ornat:
  • zahar pudra
Portii: 100
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci - varianta de post:

Pentru aluat, punem uleiul intr-un vas si adaugam peste el zaharul si sarea.


Le mixam bine pana la diluarea zaharului, eventual rasnim zaharul sa reducem din timpul de lucru.


Dizolvam bicarbonatul in otet si il adaugam in vas, apoi imediat punem apa minerala, esenta si treptat, faina cernuta impreuna cu praful de copt.


Amestecam toate ingredientele, la inceput in vas, apoi framantam putin aluatul rezultat, pe masa de lucru infainata.


Acoperim aluatul cu o folie si il lasam la odihnit 15-20 de minute.


Aluatul rezultat va fi usor moale si nelipicios, deci ne vom opri din a adauga faina, atunci cand aluatul nu se va mai lipi de maini.


Dupa acest timp, formam din aluat bilute cat sa acopere cam 2/3 din spatiile formei de nuci.


Incingem forma de nuci pe foc si coacem cojile de nuci cate 1-2 minute pe fiecare parte.


la inceput, timpul de coacere va fi putin mai lung, api il scurtam sa nu ardem cojile de nuci.


Pentru crema, macinam biscuitii impreuna cu nuca, dar nu foarte fin.


Punem apa cu zaharul pe foc si putina sare pana se topeste zaharul, apoi adaugam esenta si turnam siropul rezultat, peste biscuitii rasniti.


Amestecam repede sa se patrunda toti, apoi lasam compozitia la racit.


Dupa racire adaugam gemul de caise si omogenizam.


Cu aceasta compozitie vom umple nucile, apoi le vom pudra cu zahar.


Spor si pofta buna!

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar la crema se va pune in functie de cat de dulci sunt celelalte ingrediente folosite, repectiv gemul si biscuitii.

2

Se va tine cont si de faptul ca nucile se vor pudra cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci - varianta de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

mihaelar63 1

26.11.2015, 22:59

Ai adus din nou sa-mi faci ciuda ca stai prea departe !!!!

Rita Ilies 1

27.11.2015, 12:17

Eu nu postesc, dar dacă-s de la Merișorul meu drag, vreau 1 kil. ))

claudiaO 1

22.11.2019, 13:46

tot ce iese din mainle tale Merisor, arata fantastic!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste de casa, cu hribi si bacon
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu pesto si cascaval

de RODIMUR 7

ieri la 19:11

Chifle aperitiv cu mozzarella

de RODIMUR 7

ieri la 00:40

Rulouri crocante din castraveți pentru iarnă

pe 13.08 la 19:05

Fudge cu ciocolata si afine

pe 13.08 la 18:23

Crema aperitiv/ Gaspacho de sfecla cu branza de capra

pe 13.08 la 18:14

RETETA RECOMANDATA
Pancakes cu mălai