Nuci - varianta de post

de merisor in Dulciuri, 8 Apr 2015 | 1497 vizualizari

 

Este prima data cand prepar aceasta varianta de post, dar pot sa spun ca au iesit tare bune.
Ca o deosebire fata de celelalte, aluatul nu este unul sfaramicios, dar nici nu am pus prea mult bicarbonat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 ml apa minerala
  • 200 ml ulei
  • 75 gr zahar
  • 650 gr faina
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita otet de mere
  • Pentru crema:
  • 150 ml apa
  • 75 gr zahar
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 400 gr gem de caise
  • 250 gr biscuiti simpli(eu am pus Petitte Beure)
  • 100 gr miez de nuca
  • 1 varf cutit sare
  • Pentru ornat:
  • zahar pudra
Portii: 100
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci - varianta de post:

Pentru aluat, punem uleiul intr-un vas si adaugam peste el zaharul si sarea.


Le mixam bine pana la diluarea zaharului, eventual rasnim zaharul sa reducem din timpul de lucru.


Dizolvam bicarbonatul in otet si il adaugam in vas, apoi imediat punem apa minerala, esenta si treptat, faina cernuta impreuna cu praful de copt.


Amestecam toate ingredientele, la inceput in vas, apoi framantam putin aluatul rezultat, pe masa de lucru infainata.


Acoperim aluatul cu o folie si il lasam la odihnit 15-20 de minute.


Aluatul rezultat va fi usor moale si nelipicios, deci ne vom opri din a adauga faina, atunci cand aluatul nu se va mai lipi de maini.


Dupa acest timp, formam din aluat bilute cat sa acopere cam 2/3 din spatiile formei de nuci.


Incingem forma de nuci pe foc si coacem cojile de nuci cate 1-2 minute pe fiecare parte.


la inceput, timpul de coacere va fi putin mai lung, api il scurtam sa nu ardem cojile de nuci.


Pentru crema, macinam biscuitii impreuna cu nuca, dar nu foarte fin.


Punem apa cu zaharul pe foc si putina sare pana se topeste zaharul, apoi adaugam esenta si turnam siropul rezultat, peste biscuitii rasniti.


Amestecam repede sa se patrunda toti, apoi lasam compozitia la racit.


Dupa racire adaugam gemul de caise si omogenizam.


Cu aceasta compozitie vom umple nucile, apoi le vom pudra cu zahar.


Spor si pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar la crema se va pune in functie de cat de dulci sunt celelalte ingrediente folosite, repectiv gemul si biscuitii.

2

Se va tine cont si de faptul ca nucile se vor pudra cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci - varianta de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (49)

Gicuta69 1

26.11.2015, 15:16

mihaelar63 1

26.11.2015, 22:59

Ai adus din nou sa-mi faci ciuda ca stai prea departe !!!!

CulinaryRainbow 1

27.11.2015, 12:17

Eu nu postesc, dar dacă-s de la Merișorul meu drag, vreau 1 kil. ))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!