O noapte la Venetia

de Lau in Dulciuri, 13 Iun 2016 | 4816 vizualizari

 

Multumesc Merisor pentru retete

 

INGREDIENTE

  • Blat de cocos
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • 4 linguri faina
  • Blat de cacao
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 praf de copt
  • Crema
  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 6 linguri lapte
  • 200 g unt
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • Glazura
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA O noapte la Venetia:

Blatul de cocos-mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul si mixam pana ce devine o spuma lucioasa si densa,adaugam nuca de cocos,faina.


Amestecam cu o spatula si intindem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt,


Dam la rece pana ce pregatim blatul de cacao


Blatul de cacao-mixam albusurile impreuna cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o spuma lucioasa,adaugam treptat galbenusurile mixand bine dupa fiecare.


Adaugam uleiul in fir subtire amestecand continuu cu o paleta.Adaugam faina amestecata cu cacao,praful de copt si amestecam cu o paleta.


Turnam compozitia peste blatul de cocos si dam la cuptorul incalzit cca 35 min sau pana cand va trece testul.


Lasam sa se raceasca foarte bine.


Crema-intr-un bol frecam galbenusurile cu zaharul pana ce devien spuma,adaugam laptele ,amestecam si punem vasul pe baie de abur,amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.


Lasam crema sa se raceasca foarte bine,timp in care vom freca untul cu zaharul vanilat dupa care il vom incorpora in crema de vanilie treptat adaugand si zeama de lamaie.


Intindem crema peste blaturi si dam la rece 30 min,


Pentru glazura rupem ciocoalta in bucatele,o punem intr-un vas impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand continuu pana ce se topeste ciocolata,


Lasam putin sa se raceasca(cca 1-2 min)dupa care o vom intinde peste crema,dam din nou la rece cateva ore dupa care putem portiona prajitura

 
Daca ti-a placut reteta noastra "O noapte la Venetia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

RuxyRux 1

22.06.2016, 23:35

O reteta grozava...arata superb!

dantes 1

29.06.2016, 06:37

Super!

Lau 1

29.06.2016, 10:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Bounty