Ochi de bufnita

de merisor in Prajituri, 3 Ian 2013 | 4679 vizualizari

 

Ce sa va spun, aceasta trebuia sa fie prajitura "Ochi de paun", dar pentru ca nu am portionat aluatul cum trebuie, a iesit mai mare si atunci bucatarasul nostru din fruntea clasamentului, adica Padre, a sugerat a fi botezata "Ochi de bufnita" si mi s-a parut destul de potrivit.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 4 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • Coaja rasa de portocala
  • Coaja rasa de lamiae
  • 25 gr drojdie
  • 400 ml lapte
  • 750 gr faina
  • sare
  • Umplutura:
  • 100 gr ciocolata
  • 30 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri zahar
  • Visine din compot/dulceata
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 200 gr nuca maruntita
  • 2 linguri faina
  • sare
  • Zeama de lamaie
  • Zeama de portocala
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ochi de bufnita:

Pentru aluat frecam drojdia cu 2 linguri de zahar pana la lichefiere, adaugam putin lapte caldut si o mana de faina, amestecam si obtinem maiaua pe care o lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.


In vasul in care lucram punem faina, nu pe toata, mai lasam pentru la sfarsit sa vedem cata intra si facem o scobitura la mijloc unde vom pune galbenusurile frecate cu zaharul.


Turnam laptele caldut in care am dizolvat sarea, alternand cu uleiul si incepem sa strangem faina la mijloc putin cate putin amestecand cu o spatula de lemn.


Adaugam si maiaua crescuta, cojile de citrice rase, restul de faina si incepem sa framantam ca la cozonac, apoi acoperim aluatul si lasam la crescut 15-20 de minute.


Preparam ciocolata punand toate ingredientele intr-un vas pe foc moale si amestecam continuu sa nu se lipeasca. Lasam la racit.


Eu am pus visine din dulceata pe care am incalzit-o pentru a devein cursive, apoi am strecurat si am clatit putin visinele cu apa calduta sa se separe una de alta.


Pentru bezea, batem bine albusurile cu putina sare, picuram si zeama de lamiae ca ajuta la intarit, adaugam treptat zaharul, nuca, zeama de portocala si faina.


Iese o bezea destul de tare.


Eu nu am mai pus praf de copt de teama sa nu creasca prea mult si sa depaseasca aluatul de la blat.


Dupa ce a crescut aluatul il impartim in doua sau chiar trei, eu am impartit in doua si au iesit cam mari prajiturile, deci merge in trei.


Intindem fiecate parte cu sucitorul si ungem la capete cu ciocolata, asezam visine peste si rulam ambele capete, dar nu le lepim, lasam un spatiu intre ele unde punem bezeaua.


Inainte de a pune bezeaua asezam rulourile in tava tapetata cu hartie. Intre ele vom pune hartie de copt pentru a nu se lipi.


Dam la cuptor pentru 30 minute la 180 grade, apoi scoatem tava, ungem rulourile cu putin lapte si dam din nou la cuptor pentru 5-10 minute


Au iesit atat de mari, dar foarte bune si pufoase!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ochi de bufnita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

COMENTARII (50)

Bunica 1

08.01.2013, 13:52

Cred ca a fost o nebunie de prajitura!

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

08.01.2013, 16:22

Foarte interesant

sebirizescu 1

09.01.2013, 23:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!