Ochi de bufnita

de merisor in Prajituri, 3 Ian 2013 | 4846 vizualizari

 

Ce sa va spun, aceasta trebuia sa fie prajitura "Ochi de paun", dar pentru ca nu am portionat aluatul cum trebuie, a iesit mai mare si atunci bucatarasul nostru din fruntea clasamentului, adica Padre, a sugerat a fi botezata "Ochi de bufnita" si mi s-a parut destul de potrivit.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 4 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • Coaja rasa de portocala
  • Coaja rasa de lamiae
  • 25 gr drojdie
  • 400 ml lapte
  • 750 gr faina
  • sare
  • Umplutura:
  • 100 gr ciocolata
  • 30 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri zahar
  • Visine din compot/dulceata
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 200 gr nuca maruntita
  • 2 linguri faina
  • sare
  • Zeama de lamaie
  • Zeama de portocala
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ochi de bufnita:

Pentru aluat frecam drojdia cu 2 linguri de zahar pana la lichefiere, adaugam putin lapte caldut si o mana de faina, amestecam si obtinem maiaua pe care o lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.


In vasul in care lucram punem faina, nu pe toata, mai lasam pentru la sfarsit sa vedem cata intra si facem o scobitura la mijloc unde vom pune galbenusurile frecate cu zaharul.


Turnam laptele caldut in care am dizolvat sarea, alternand cu uleiul si incepem sa strangem faina la mijloc putin cate putin amestecand cu o spatula de lemn.


Adaugam si maiaua crescuta, cojile de citrice rase, restul de faina si incepem sa framantam ca la cozonac, apoi acoperim aluatul si lasam la crescut 15-20 de minute.


Preparam ciocolata punand toate ingredientele intr-un vas pe foc moale si amestecam continuu sa nu se lipeasca. Lasam la racit.


Eu am pus visine din dulceata pe care am incalzit-o pentru a devein cursive, apoi am strecurat si am clatit putin visinele cu apa calduta sa se separe una de alta.


Pentru bezea, batem bine albusurile cu putina sare, picuram si zeama de lamiae ca ajuta la intarit, adaugam treptat zaharul, nuca, zeama de portocala si faina.


Iese o bezea destul de tare.


Eu nu am mai pus praf de copt de teama sa nu creasca prea mult si sa depaseasca aluatul de la blat.


Dupa ce a crescut aluatul il impartim in doua sau chiar trei, eu am impartit in doua si au iesit cam mari prajiturile, deci merge in trei.


Intindem fiecate parte cu sucitorul si ungem la capete cu ciocolata, asezam visine peste si rulam ambele capete, dar nu le lepim, lasam un spatiu intre ele unde punem bezeaua.


Inainte de a pune bezeaua asezam rulourile in tava tapetata cu hartie. Intre ele vom pune hartie de copt pentru a nu se lipi.


Dam la cuptor pentru 30 minute la 180 grade, apoi scoatem tava, ungem rulourile cu putin lapte si dam din nou la cuptor pentru 5-10 minute


Au iesit atat de mari, dar foarte bune si pufoase!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ochi de bufnita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

Bunica 1

08.01.2013, 13:52

Cred ca a fost o nebunie de prajitura!

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

08.01.2013, 16:22

Foarte interesant

sebirizescu 1

09.01.2013, 23:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca, caramel si ciocolata