Ochi de elefant

de madi_marin in Prajituri, 25 Apr 2010 | 12584 vizualizari

 

Eu asa stiu ca se numeste salamul de biscuiti cu banana in mijloc. N+am mai facut de mult asa ceva si chiar mi se facuse pofta. A iesit foarte bun si s+a mancat tot odata.

 

INGREDIENTE

  • 300 g biscuiti ( ama vut petit beurre si unii mai moi cu miere)
  • 250 g margarina Delma
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 3 linguri cu cacao neagra Dr. Oetker
  • 4 linguri cu zahar
  • 2 linguri lichior de ciocolata
  • 1 esenta de rom
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 linguri cu nuca de cocos
  • 2 linguri cu zahar pudra
  • 1 lingura cu stafide
  • 2 banane

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ochi de elefant:

Biscuitii se rup mai mare intr+un castron.

Se pune un vas pe foc cu zahar, o cana cu apa, cacaoa, lichiorul de ciocolata, esenta de rom si vanilie  si ciocolata. Facem un sirop mai gros pe care il lasam putin la racit apoi turnam peste biscuiti ( s-ar putea sa fie cam mult lichid....dar nu se pune tot odata ca sa nu se inmoaie de tot biscuitii).

Se imparte margarina in doua si jumatate se freaca cu zaharul pudra si cu nuca de cocos. Cealalata jumatate se alifiaza intr-un castron mai mare, apoi peste ea se adauga biscuitii inmuiati in sirop si stafidele. Se amesteca bine.

Pe o folie alimentara se pune stratul de biscuiti, se intinde nu prea subtire, apoi se unge cu margarina cu cocos si se pun bananele. Se ruleaza sub forma de salam, se inchide la capete si se da la rece ( eu l-am tinut de seara pana la pranz a doua zi). Se taie felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ochi de elefant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

madi_marin 1

26.04.2010, 17:42

Miha....eu asa stiam ca se numeste salamul de biscuiti cu miez de banana....

epurasha2bb 1

29.04.2010, 18:34

ce bun si haios! am vazut prima oara la Oana salam de biscuiti cu banana in mijloc si acum si la tine si taiat asa rondelute si cu denumirea asta e numai bun!

babi5 1

23.01.2014, 17:52

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere