Ochi de păun

de Ade200 in Prajituri, 3 Ian 2013 | 4953 vizualizari

 

O reţetă de la sora mea, care îmi place mult, asemănătoare cu reţeta "ochi de bufniţă' a lui merişor.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 3 gălbenuşuri
  • 5 00 g de făină
  • 30 g de drojdie
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 250 g de unt(margarină)
  • coajă de portocală rasă
  • sare
  • câteva linguri de lapte
  • Cremă:
  • 3 albuşuri
  • 250 g de zahăr
  • 250 g de nuci măcinate
  • gem de uns
  • vişine
  • Glazură de cacao la rece:
  • 200 g de zahăr pudră
  • 2 linguri de cacao
  • 3-4 linguri de apă fierbinte
  • 1 linguriţă de oţet
  • 1 lingură de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ochi de păun:

Se amestecă ingredientele pentru aluat. Se întind 2 foi, cam de 15 cm lăţime fiecare. Pe margini se pun vişinele fără sâmburi şi se rulează aluatul peste vişine. 

Se bat albuşurile spumă tare cu zahărul, apoi se încorporează uşor nucile. In mijloc se unge cu gem. Peste gem se toarna crema(se imparte in 2, pentru cele 2 foi). Se coace cam 30 de minute la foc potrivit.

Se ung cu glazură de cacao la rece.

Glazura: Se freacă bine zahărul cu cacaua să nu aibă cocoloaşe.Se adaugă uleiul, oţetul si apa fierbinte si se amesteca repede. Se freacă bine si se toarnă peste prăjitură.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ochi de păun" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata