Ochiuri la cuptor, in cuiburi de cartofi si branzeturi

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 5 Noi 2020 | 4372 vizualizari

 

Acest preparat este, de regulă pentru cină, dar noi l-am avut pe masă astăzi la amiază și bine am făcut: ar fi fost prea mult și prea consistent pentru o masă de seară. Deși nu pare, preparatul ia ceva timp, mai ales când trebuie să stea la cuptor, dar eu cred că merită să aștepți pentru o bunătate culinară...

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă
  • Pentru cuiburile de cartofi:
  • 4 cartofi roz
  • 100 grame de telemea
  • codițele de la 1 legătură de ceapă verde
  • 1 lingură de amidon alimentar
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • unt pentru uns tava
  • Pentru aspect și servire:
  • 50 grame de cașcaval răzuit
  • 2-4 frunze de salată verde
  • 1 roșie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ochiuri la cuptor, in cuiburi de cartofi si branzeturi:

Cartofii se spală și se fierb pe jumătate ”în coajă”, ca să rămână puțin mai fermi, pentru răzuire.

Între timp se dă telemeaua pe răzătoarea mare, se spală și se taie codițele de ceapă și se răzuiește fin cașcavalul.

Cartofii aproape fierți se scot din apa fierbinte, se lasă să se răcorească, după care se dau prin răzătoarea mare. Se adaugă: telemeaua răzuită, ceapa verde tăiată, oul, sarea, piperul și amidonul alimentar. Se amestecă pentru omogenizare și se pun două grămăjoare într-o tavă termorezistentă, unsă în prealabil cu unt. Se modelează grămăjoarele și se face în mijlocul lor câte o adâncitură, în care se pun ouăle.

Se pune capacul la tava termorezistentă și se dă la cuptor, până ce ”se încheagă” ochiurile. Atunci se scoate tava și se presară cașcaval răzuit pe cuiburile de cartofi, de jur împrejurul ochiurilor. Se dă tava din nou la cuptor, dar fără capac, până ce se topește cașcavalul și se rumenește ușor.

Atunci se scoate tava din cuptor și preparatul se servește cald, pe frunze de salată, cu roșii, sau cu o salată asortată alături. Nu este nevoie de pâine.

TIPS-URI

1

Folosiți cartofi roz, care nu se sfărâmă ușor și se răzuiesc bine.

2

În loc de telemea, se poate folosi brânză de burduf, dar nu cașcaval, care s-ar topi și ar înmuia ”cuiburile”.

3

Dacă brânza este sărată, adăugați foarte puțină sare.

4

În loc de amidon alimentar, puteți folosi făină albă, pentru a ”lega” ingredientele și să se păstreze forma de cuib.

5

Presărați cașcaval răzuit pe cuiburi, după ce ochiurile ”s-au închegat”, iar apoi nu mai puneți capacul pe tavă, ca să se rumenească ușor cașcavalul, după ce se topește.

6

Cașcavalul nu trebuie să se rumenească tare, pentru că în acest caz, preparatul s-ar usca prea tare.

7

Alături de ochiurile în cuiburi puteți servi: roșii, salată, ceapă verde, sau o salată asortată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ochiuri la cuptor, in cuiburi de cartofi si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de legume la cuptor pe pat de quinoa

pe 09.12 la 09:46

Reteta de tocana cu pui

pe 08.12 la 17:05

Reteta de salam cu ciocolata, fistic si caise confiate

pe 08.12 la 10:58

Reteta de fursecuri de Craciun

pe 07.12 la 08:49

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Pune rețeta asta de ruladă de curcan pe lista pentru masa de Crăciun. Impresionează și prin aspect, și prin gust, și e mult mai simplă decât am crezut.
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Fursecuri de Crăciun
O rețetă simplă de fursecuri, care poate fi făcută și împreună cu copiii și se va transforma într-un mic joc de familie.
Fursecuri de Crăciun
RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti