Omleta

de mamaieelena in Aperitive / Garnituri, 21 Ian 2013 | 1211 vizualizari

 

Am vazut dar nu stiu unde?aceasta omleta oricum provenienta asiatica este un pic deosebita prin modul de a prepara cat si unele ingrdiente.O sa vedeti despre ce este vorba;

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • sare si piper dupa gust
  • 3 linguri coniac
  • mirodenii (boia,cimbru seminte,maghiran uscat)
  • ulei 2 linguri
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta:

Cele 5 oua se pun intr-un castron se adauga sare dupa gust si se bat bine cu o furculita. Ce inseamna bine? Adica aproximatix 2 minute si apoi se adauga restul de ingrediente.


In prima faza uleiul se pune la incins intr-o tigaie putin mai mare ca dimensiune si se lasa sa se incinga bine, se da deoparte pentru cateva secunde si cu un polonic punem o parte din ouale batute adica un strat ceva mai gros. Se va praji omleta si pe o parte si pe cealalta parte dupa care tot in tigaie se ruleaza ajutandu-ne de o paleta ca pe o clatita lasand-o in tigaie dar in partea din fata noastra.Tot cu polonicul se ia din compozitie si se pune in tigaia incinsa (fara ulei). Cu paleta se ridica de la mijloc clatita din tigaie ca ouale de la urmatoarea omleta se se duca si acolo. De aceasta data omleta se va praji doar pe o parte rulandu-se si aceea tot cu clatita ramasa in tigaie deci asa vom proceda cu toata cantitatea de oua preparate pentru omleta.


Imi pare rau ca nu am putut face poze mai multe la toate etapele dar eu cred ca ati inteles.


Pofta buna

 

TIPS-URI

1

Din aceasta omleta pe care eu am taiat-o fideluta adica a rezultat niste taietei pe care i-am folosit la ciorba de salata si care urmeaza sa o prezint mai jos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

AnyCostescu 1

22.01.2013, 11:04

MotanLaOale 1

22.01.2013, 13:14

Sim0na 1

22.01.2013, 21:56

cred ca-i tare gustoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Cuiburi cu crema de branza si crenvusti de curcan