Omleta călătorului

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 29 Aug 2013 | 4248 vizualizari

 

De fapt e o omletă numai bună când te întorci din vacanțe sau călătorii și găsești în frigider mai nimic pentru un prânz de patru persoane înfometate! ;) Această rețetă intră în categoria ”nimic nu se pierde totul se transformă” ;) Plus că ingredientele, mai puțin ouăle, au călătorit cu noi de la Mangalia la București! ;) Spor la treabă și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • ouă 10 bucăți,
  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • ardei kapia 2 bucăți,
  • ulei de floarea soarelui+măsline de la Proemienna ( se găsește la LIDL),
  • cârnați proaspeți prăjiți 3 bucăți,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta călătorului:

Ceapa și ardeii se curăță, se taie rondele și se pun la prăjit în puțin ulei, cca. 5 minute la foc mediu, acoperit. Când ingredientele au devenit translucide se adaugă rondelele de cârnați prăjite în prealabil ( în cazul nostru au fost preparați pe grătar înainte cu o seară;) , lăsându-se la gătit, acoperit cca. 5 minute la foc mediu. Între timp se bat ouăle energic, cu un praf de sare și piper proaspăt măcinat, apoi se adaugă la amestecul de mai sus și se lasă la prăjit cca. 5 minute, până ce se gătește omleta.

Se servește fierbinte cu pâine neagră și cu castraveți murați de vară sau cu răzătură de brânză. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta călătorului" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mamaieelena 1

30.08.2013, 11:00

diaconta 1

01.09.2013, 16:48

ai gasit totusi destule ingrediente prin frigider

Panacris 1

01.09.2013, 20:00

Dia doar ouăle Restul au fost aduse din călătorie Tocmai de aceea am numit-o omleta călătorului

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bruschete la cuptor