Omleta cu blat de legume "ca de pizza"

de FlaviaD in Aperitive / Garnituri, 2 Sep 2013 | 3997 vizualizari

 

Omleta mea cu blat de legume s-a nascut in urma ideii de a face o omleta cu blat exact ca de pizza, doar ca nu doream sa fac o pizza la tigaie, ci o omleta. Asa ca m-am gandit cum as putea sa fac sa obtin un blat, dar fara sa se arda sau sa ramana nimic crud. Ceea ce m-a incantat intr-adevar a fost ca s-a creat blatul acela de care va spuneam. Nu am reusit insa sa fac o poza in care sa se vada foarte bine cele doua straturi ale omletei, respectiv stratul de legume de jos si stratul de compozitie de ou de la suprafata. Arata intr-adevar ca o pizza, iar de existenta straturilor va veti convinge voi cand veti avea omleta in farfurie si gata, tac ca nu-mi sta in fire sa vorbesc atata in introducere :P

 

INGREDIENTE

  • -100 g ciuperci
  • -2 dovlecei potriviti
  • -1 lingurinta ulei wok
  • -3 oua
  • -1 legatura patrunjel
  • -5-6 felii bacon
  • -5-6 felii cascaval
  • -mirodenii (maghiran, busuioc, oregano, chilli si piper alb, frunze de telina)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu blat de legume "ca de pizza":

Am vrut sa fac omleta cu dovlecei si ciuperci, sa mai adaug si bacon si cascaval, adica exact ca o pizza, doar sa nu fie pizza. Asa ca am pus in tigaie cu putin ulei dovleceii taiati felii subtiri. Am folosit ulei pentru wok, e foarte aromat si mirosul de usturoi s-a imbinat tare placut cu legumele din tigaie. Am invartit dovleceii de pe o parte pe alta cateva minute pentru a se patrunde bine, apoi am adaugat ciupercile taiate felii mari cu tot cu piciorus. Am lasat legumele sa se mai caleasca in ulei cateva minute, apoi am adaugat mirodeniile dorite peste ele. Am pus maghiran, busuioc, oregano, chilli si piper alb – ca o pizza in toata regula 

Intre timp am batut bine ouale – 3 la numar au fost – am adaugat si aici condimente, in plus fata de ce am enumerat mai sus, am mai adaugat si frunze de telina si o legatura de patrunjel taiat foarte fin. Apoi am turnat uniform compozitia de oua in tigaie, peste legume. Cat timp omleta a stat la foc mic, am taiat rapid cateva bucatele subtiri de bacon si le-am asezat pe suprafata omletei. Iar deasupra, peste toata omleta, am pus si cateva felii de cascaval si am acoperit totul cu un capac.

Nu a fost nevoie sa intorc omleta de pe o parte pe alta fiindca s-a creat caldura datorita capacului ceea ce a premis coacerea partii de la suprafata a omletei. S-a rumenit frumos pe partea de jos, iar la suprafata a ramas putin suculenta, in timp ce cascavalul s-a topit si s-a intins pe toata suprafata omletei. 

Am servit alaturi de o felie de orez expandat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu blat de legume "ca de pizza"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rustic cu spanac, mazare si branzeturi