Omleta cu broccoli si telemea, la cuptor

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 6 Oct 2020 | 4668 vizualizari

 

Am făcut astăzi dimineață, pentru micul dejun o omletă gustoasă, pufoasă și sănătoasă (nu numai pentru că era făcută la cuptor, ci și pentru că avea broccoli printre ingrediente, o legumă excelentă pentru sănătatea noastră). Și m-am gândit să v-o prezint...

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • câteva buchețele de broccoli proaspăt
  • 100 grame de telemea
  • 40-50 grame de cașcaval răzuit
  • sare (opțional)
  • piper
  • unt/ulei de floarea soarelui pentru uns tava
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu broccoli si telemea, la cuptor:

Buchețelele de broccoli se spală sub jet și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă bine de apă.

Se răzuiește fin cașcavalul, iar telemeaua se răzuiește pe răzătoarea mare.

Se sparg ouăle și se mixează cu foarte puțină sare (pentru că telemeaua este suficient de sărată) și cu piper, după gust.

Se unge o tavă termorezistentă cu unt, sau cu ulei de floarea soarelui și se toarnă în ea ouăle mixate cu sarea și piperul.

Peste ouăle mixate se presară telemeaua răzuită și apoi se pun deasupra buchețelele de broccoli.

Se presară cașcavalul răzuit pe toată suprafața omletei și se dă tava la cuptor, la temperatură medie.

Se lasă omleta în cuptor până ce se rumenește frumos, după care se scoate din cuptor, se porționează și se servește imediat, eventual cu pâine prăjită și salată sau roșii, după preferință. 

TIPS-URI

1

Pentru că telemeaua este suficient de sărată, o puteți elimina din lista de ingrediente.

2

Strecurați broccoli bine de apă, după spălare.

3

Nu lăsați omleta prea mult timp în cuptor, ca să se rumenească mai tare, pentru că în loc să fie moale și pufoasă, va fi uscată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu broccoli si telemea, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

RODIMUR 1

07.10.2020, 22:11

Mulțumesc frumos, Daniela!

Rocsi 1

08.10.2020, 20:00

Este buna si satioasa, perfecta pentru cei care consuma broccoli!

RODIMUR 1

08.10.2020, 21:27

Da, Rocsi, a fost tare bună și pufoasă... Ne-a plăcut mult... Mulțumesc frumos pentru atenție!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine cu ou la cuptor