Omleta cu ciupercute

de RODIMUR in Mancare copii, 28 Dec 2020 | 4397 vizualizari

 

Ne plac ciupercuțele, ne plac și omletele, așa că am decis să fac un preparat ”2 în 1”, adică un preparat care să conțină ambele ingrediente preparate, bun atât la micul dejun, cât și la prânz, pentru că este nu numai foarte gustos, dar și sățios. În plus, are un grad redus de dificultate (oricine îl poate face) și se prepară foarte repede.

 

INGREDIENTE

  • 4-5 ouă
  • 100 grame de ciuperci
  • 50-75 grame de unt
  • 3-4 felii de cașcaval
  • 1/2 ceapă roșie
  • 1 lingură de ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • boia de ardei, dulce
  • Pentru decor, la servit:
  • frunze de pătrunjel
  • roșii feliate
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu ciupercute:

Ciupercuțele se scot din conservă, se spală de câteva ori în apă rece, după care se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă bine.

Când ciupercuțele s-au scurs bine (eventual se mai pot tampona cu șervețele din hârtie absorbantă) se călesc ușor (cât să se înmoaie și să se îmbibe cu unt, nu să se rumenească) și apoi se transferă separat, pe o farfurie.

Se curăță ceapa, se spală și se feliază o jumătate din ea.

Se taie cașcavalul în fâșii, sau dacă nu este feliat, se răzuiește (mare sau fin, fiecare cum poftește).

Se sparg ouăle într-un bol, se adaugă sare, piper și boia, iar apoi se mixează puțin pentru omogenizare.

Se toarnă ouăle mixate în tigaia fierbinte, cu unt și ulei, iar după 1-2 minute, se adaugă ciupercuțele înmuiate în unt, în prealabil.

Când omleta s-a mai legat puțin, se adaugă deasupra feliuțele de ceapă și la urmă, cele de cașcaval.

Se acoperă tigaia cu un capac și se lasă omleta la foc mic, până ce se încheagă și ceapa s-a înmuiat puțin.  Atunci se ia tigaia de pe foc, se ”alunecă” omleta pe un platou și se decorează cu frunze de pătrunjel și felii de roșii,

Se servește caldă, cu roșii, sau cu o salată de legume proaspete, eventual și cu pâine prăjită.

TIPS-URI

1

Puteți folosi ciupercuțe proaspete, dar pentru aceasta va trebui ca mai întâi să le curățați, să le spălați și să le fierbeți, sau să le înmuiați ceva mai mult timp în unt, ca în rețeta de mai sus.

2

În loc de ceapă roșie, puteți folosi două fire de ceapă verde, tăiată rondele.

3

Dacă nu vreți ca ceapa să se înmoaie, ci să rămână crocantă, chiar îmbibată în omletă, va trebui să o adăugați cu 1-2 minute înainte să fie gata preparatul și nu veți mai pune capacul pe tigaie.

4

În loc de cașcaval puteți folosi telemea, sau chiar puțină brânză de burduf, dar în acest caz aveți grijă la cantitatea de sare adăugată.

5

Preparați omleta la foc mic, spre mediu.

6

Serviți omleta caldă, cu o salată alături.

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu ciupercute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

RODIMUR 1

30.12.2020, 11:29

Și nouă ne plac omletele, Madi...! Mulțumesc frumos!

RODIMUR 1

30.12.2020, 11:29

Mulțumesc frumos, Rocsi!

RODIMUR 1

30.12.2020, 11:30

Mulțumesc frumos, Dantes!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu ciuperci cu mamaliguta cu unt