Omleta cu iaurt

de Zamfira in Aperitive / Garnituri, 20 Iul 2013 | 4910 vizualizari

 

Omleta simpla, cu legume, branza, ciuperci sau iaurt, toate variantele sunt bune, gustoase, usor si rapid de pregatit. Aceasta omleta cu iaurt are un condiment surpriza: ,, cimbrul" ce ii confera o aroma usor mediteraniana. SI pentru a avea un meniu complet am adaugat cateva feliute de slanina prajita. Va recomand produse (carne, carnati, slanina) din carne de porc ,,mangalita".
,,Carnea de porc Mangaliţa nu are toxine!

Pentru că rasa Mangaliţa nu poate fi crescută industrial, la scară largă, cu furaje concentrate, carnea lui nu conţine toxine la fel ca ceilalţi porci. Colesterolul rău nu există în această carne, iar gustul se apropie de cel al cărnii de mistreţ. Din aceste motive, el poate fi consumat cu moderaţie chiar şi de către cei care, din motive medicale au trebuit să renunţe la porc, dar şi de către copiii peste doi ani.
Sună bine, nu? Despre Omega3 cunoaştem multe lucruri bune. Am învăţat că sunt extrem de importanţi pentru sănătatea cardiovasculară, au rol de a scădea nivelul de colesterol "rău" şi al trigliceridelor şi de a-l creşte pe cel al colesterolului ”bun”. În plus, aceiaşi acizi graşi protejează celulele de oxidare şi ţin la distanţă depresia, artrita reumatoidă şi alte afecţiuni grave.


Sursa: Carne cu omega 3. Nu e somon, e porc de Mangaliţa! - Stiri pe scurt | Unica.ro

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 iaurt (200 g)
  • ceapa verde (ceapa rosie)
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 30 g cascaval de capra, vaca (ras)
  • sare, piper
  • ulei (3 linguri)
  • slanina prajita (porc mangalita)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu iaurt:

Batem ouale cu putina sare, piper, cimbru. Adaugam iaurtul si omogenizam bine cu ouale, in final punem cascavalul ras. Curatam, spalam si feliem ceapa verde (praz), 1-2 fire. Calim ceapa in ulei, turnam ouale peste ceapa si lasam sa se prajeasca incet pana cand scade zeama (zerul) de la iaurt. Amestecam des pentru a nu se prinde omleta.


Putem servi cu slanina prajita, rosii, castraveti proaspeti sau murati.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

iri_iri 1

20.07.2013, 19:13

am facut si eu azi dar atat vad ca arta mai bine...cand mai faci sa ma chemi

RuxyRux 1

20.07.2013, 19:14

Super! Si eu mai fac din cand in cand cu iaurt

Zamfira 1

20.07.2013, 20:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro