Omleta pentru pofticiosi

de simona119 in Aperitive / Garnituri, 20 Dec 2011 | 3425 vizualizari

 

O omleta delicioasa, pentru diminetile geroase :).

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200g cascaval
  • 1 carnat de casa
  • 1 lingurita de unt
  • un praf de sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta pentru pofticiosi:

Într-o farfurie adâncă, se bat bine cele 4 ouă cu un praf de sare. Când s-au omogenizat ouăle, se adaugă cașcavalul răzuit în prealabil (eu am folosit cașcaval Sofia de la Delaco - dintre toate încercate până acum, acesta se topește cel mai bine). Într-o tigaie încinsă bine, se adaugă o lingurită de unt (recomand ca untul să fie de calitate, cu 80% grăsime) în care se călește cârnatul de casă până când acesta se rumenește bine. Se adaugă apoi ouăle și se amestecă totul cu o lingură de lemn. Când cașcavalul s-a topit și ouăle s-au închegat, omleta este gata :).

Omleta se servește caldă, cu salată de roșii și castraveți (sau murături - iarna :)).

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Omleta puteți la fel de bine să o lăsați să se rumenească întâi pe o parte, apoi să o întoarceți și pe cealaltă parte, și gata!

2

Cârnatul este bine să fie de casă (dă o aromă aparte omletei)

3

Opțional, se poate adăuga în tigaie înaintea cârnatului, ceapă și ardei gras (recunosc ca eu am fost puțin nepregătită)

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta pentru pofticiosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

mirela0911 1

20.12.2011, 21:21

imi place

mihaelar63 1

20.12.2011, 23:54

Cu carnat =ok
Bine ai venit

simona119 1

19.01.2012, 13:43

Multumesc dragele mele....este intr-adevar o reteta rapida si gustoasa. Maine mai am o surpriza, niste bulete de cascaval.....absolut minunate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Turtite cu branza Dukan