Omleta pentru pofticiosi

de simona119 in Aperitive / Garnituri, 20 Dec 2011 | 1657 vizualizari

 

O omleta delicioasa, pentru diminetile geroase :).

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200g cascaval
  • 1 carnat de casa
  • 1 lingurita de unt
  • un praf de sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta pentru pofticiosi:

Într-o farfurie adâncă, se bat bine cele 4 ouă cu un praf de sare. Când s-au omogenizat ouăle, se adaugă cașcavalul răzuit în prealabil (eu am folosit cașcaval Sofia de la Delaco - dintre toate încercate până acum, acesta se topește cel mai bine). Într-o tigaie încinsă bine, se adaugă o lingurită de unt (recomand ca untul să fie de calitate, cu 80% grăsime) în care se călește cârnatul de casă până când acesta se rumenește bine. Se adaugă apoi ouăle și se amestecă totul cu o lingură de lemn. Când cașcavalul s-a topit și ouăle s-au închegat, omleta este gata :).


Omleta se servește caldă, cu salată de roșii și castraveți (sau murături - iarna :)).


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Omleta puteți la fel de bine să o lăsați să se rumenească întâi pe o parte, apoi să o întoarceți și pe cealaltă parte, și gata!

2

Cârnatul este bine să fie de casă (dă o aromă aparte omletei)

3

Opțional, se poate adăuga în tigaie înaintea cârnatului, ceapă și ardei gras (recunosc ca eu am fost puțin nepregătită)

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta pentru pofticiosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

mirela0911 1

20.12.2011, 21:21

imi place

mihaelar63 1

20.12.2011, 23:54

Cu carnat =ok
Bine ai venit

simona119 1

19.01.2012, 13:43

Multumesc dragele mele....este intr-adevar o reteta rapida si gustoasa. Maine mai am o surpriza, niste bulete de cascaval.....absolut minunate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bruschete ”mic dejun” de duminica