Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
O omleta delicioasa, pentru diminetile geroase :).
Într-o farfurie adâncă, se bat bine cele 4 ouă cu un praf de sare. Când s-au omogenizat ouăle, se adaugă cașcavalul răzuit în prealabil (eu am folosit cașcaval Sofia de la Delaco - dintre toate încercate până acum, acesta se topește cel mai bine). Într-o tigaie încinsă bine, se adaugă o lingurită de unt (recomand ca untul să fie de calitate, cu 80% grăsime) în care se călește cârnatul de casă până când acesta se rumenește bine. Se adaugă apoi ouăle și se amestecă totul cu o lingură de lemn. Când cașcavalul s-a topit și ouăle s-au închegat, omleta este gata :).
Omleta se servește caldă, cu salată de roșii și castraveți (sau murături - iarna :)).
Poftă bună!
1
Omleta puteți la fel de bine să o lăsați să se rumenească întâi pe o parte, apoi să o întoarceți și pe cealaltă parte, și gata!
2
Cârnatul este bine să fie de casă (dă o aromă aparte omletei)
3
Opțional, se poate adăuga în tigaie înaintea cârnatului, ceapă și ardei gras (recunosc ca eu am fost puțin nepregătită)
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult