Omletă spaniolă

de Oana in Aperitive / Garnituri, 11 Apr 2009 | 12491 vizualizari

 

Omleta spaniola traditionala, numita tortilla espaniola, se pregateste cu o combinatie simpla de cartofi si ceapa. Pentru a inveseli compozitia putem adauga rosii si ardei gras, dovlecei, sunca sau anghinare. Posibilitatile de topping sunt nesfarsite, folositi-va imaginatia!

Cartofii, rosiile si ardeiul gras ii furnizeaza o cantitate mare de vitamina C acestui preparat traditional pe baza de oua.


Eu am adaptat putin si am pus legume pe gustul nostru.

 

INGREDIENTE

  • o lingura ulei de masline
  • 3 fire de ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei gras verde
  • 4 rosii cherry
  • jumatate de dovlecel
  • 2 felii de costita afumata
  • 1 cartof mare fiert in coaja
  • 3 oua (merg si 4)
  • marar verde tocat
  • sare, piper
  • cascaval ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omletă spaniolă:

Cartoful fiert l-am lasat sa se raceasca sub jet de apa, l-am curatat, l-am taiat in patru pe lung si apoi felii de 0,5 cm.

Legumele crude le-am spalat si apoi le-am tocat dupa cum urmeaza: ceapa verde- rondele subtiri, usturoiul curatat de coaja- rondele, ardeiul gras curatat de seminte- cubulete, rosiile - rondele, dovlecelul (cu tot cu coaja)- taiat pe lung si apoi rondele, costita- fasiute subtiri.

Ouale le-am batut cu mararul, sare si piper.

Intr-o tigaie de teflon punem uleiul la incins si adaugam, la interval de 1-2 minute, pe rand, legumele. Din cand in cand punem si 2-3 linguri de apa sa se poata inabusi si sa se inmoaie legumele. Ele trebuie sa ramana putin al dente. Deci, intai punem costita, apoi ceapa cu usturoiul, ardeiul gras, dovlecelul, rosiile si cartofii. Condimentam cu putina sare si piper.

Turnam ouala peste legume si ideal ar fi sa acoperim tigaia cu capac si sa lasam la foc mic sa se inchege bine oul. Eu nu am capac potrivit pentru tigaia mea, dar am improvizat eu ceva :), am acoperit cu tocatorul de lemn

Cand este aproape gata, se pune cascaval deasupra, eu am avut ementaler ras.

Am rasturnat apoi omleta pe un platou, am taiat-o in patru, am asezat-o pe farfurii si am pus iar cascaval deasupra. Senzationala!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Omletă spaniolă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Oana 1

10.10.2009, 21:53

Stai sa vezi si cand vom putea comenta Inca nu mi-au trecut nervii

adry88 1

19.05.2011, 16:17

florylau 1

12.05.2014, 00:18

tortilla asta nu seamana cu nici o tortillie de aici d na a gresit

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose Ferrero

de Rocsi 9

la 11:34

Desert prajitura cu urda si visine

de oanapl 7

pe 15.05 la 16:32

Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos

de oanapl 7

pe 15.05 la 15:45

Desert prajitura cu blat din cocos si crema de vanilie

de dantes 5

pe 15.05 la 10:42

Desert cornulete umplute cu alune de padure

pe 14.05 la 21:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piftie in coaja de ou