Omleta tărănească cu ciuperci si sunculita

de artanu in Aperitive / Garnituri, 28 Aug 2011 | 8131 vizualizari

 

Iata ca după ce m-am înscris aici, a venit vremea botezului, adică prima mea rețetă testată și facuta de mine. Sper sa fie de bun augur , mai ales ca m-am inscris si la concursul de la ProTV MASTER CHEF. Pofta buna la toti !!!

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi potrivit
  • 2 cepe potrivite
  • 2 catei usturoi
  • jumatate de kilogram de ciuperci champignon ( daca sunt ceva bureti sau galbiori sunt bestiali )
  • 100 gr de sunculita afumata ( sau bacon )
  • 4 oua
  • ulei de masline
  • menta, sare,piper
  • zeama de la o lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta tărănească cu ciuperci si sunculita:

Se taie felii ciupercile , se pun intr-un wok , se pune foarte putin ulei de masline , se sareaza putin si se calesc. Dupa ce isi lasa apa, se scurge apa de pe ele , se pune ulei de masline si se calesc foarte bine.

In momentul in care sunt deja bine facute, se adauga ceapa si usturoiul taiat marunt. Se caleste pana cand ceapa si usturoiul devin aurii, apoi se adauga sunculita.Se pune putin piper, menta maruntita bine si zeama de lamaie.

Dupa ce si sunculita ia o culoare rozalie, se scot din tigaie. Intre timp se taie cartofii cubulete mici. Se pun la prajit, in foarte putin lei ,  in tigaia de omleta de data aceasta, pana cand devin aurii, ca in imagine. Daca este prea mult ulei, se mai poate varsa din el dupa prajirea cartofilor.

Se bat ouale separat , se pune putina sare si piper . Se arunca peste cartofi amestecul de ciuperci cu ceapa, usturoi si sunculita, se amesteca bine si se varsa ouale batute.

Se amesteca bine, pana se inglobeaza ouale cu ciupercile si cartofii, se stinge focul si se lasa cu capacul pus pe tigaie. După aproximativ 5 minute, timp in care se poate pregati o salata de rosii de gradina cu sare si piper, se taie in 4 si se serveste. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Atentie sa scurgeti bine apa lasata de ciuperci. Altfel , veti avea parte de ceapa fiarta si nu calita

2

Cantitatea de sare trebuie dramuita dupa gust in toate fazele pregatirii, sa nu iasa in final sarata omleta. Tine de mana fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta tărănească cu ciuperci si sunculita" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

placinte cu faina fara gluten

pe 31.05 la 13:24

Reteta de crema de unt si ciocolata

pe 28.05 la 15:55

Reteta de aperitiv rapid cu sunca si cascaval

pe 26.05 la 13:36

Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata

pe 26.05 la 13:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2901 puncte

 Merisor

1100 puncte

Ksenya

1056 puncte

mirela0911

1000 puncte

trifadalia

812 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv